r
Nosalty Logó

Görög rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nyinyinagyi
Görög rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A burgonyához

A besamell mártáshoz

Összesen 612 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A burgonyához

A besamell mártáshoz

Összesen 2450 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A burgonyához

A besamell mártáshoz

Összesen 116 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 612 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.6 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3072.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1479 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1100 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2450 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1368 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

A burgonyához

A besamell mártáshoz

Elkészítés

A burgonyához

  1. Az olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd az áttört fokhagymát és a darált húst is átsütjük rajta. Paradicsompürével, babérlevélporral, ételízesítővel, és sóval, borssal fűszerezzük.
  2. Először saját levében, majd mindig kicsi vizet hozzáöntve puhára pároljuk.
  3. A meghámozott, karikára vágott burgonyát a vajon sóval, csipet szerecsendióval, egy kevés vízzel puhára pároljuk, egy másik lábosban.
  4. A mártáshoz a tejet a liszttel simára keverjük, beledobjuk a vajat, sóval, szerecsendióval ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.
  5. A burgonya felét egy tűzálló tálba terítjük, rárakjuk a húst, a maradék burgonyával befedjük. A tetejét bevonjuk a mártással.
  6. A sütőben addig sütjük, amíg a teteje piros nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 177
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 43797
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

Vigyázni kell a fűszerezéssel, csak finoman, mert elég karakteres az íze.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög rakott burgonya
Nyinyinagyi 31 recept

Egy múltbéli kedves öröksége a recept. Szereti az egész család.

Hozzávalók

A burgonyához

A besamell mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek