r
Nosalty Logó

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tekovacs
Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    356 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    719 micro
Összesen 405 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    227 g

Zsír

  • Összesen
    204.6 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4198.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2341 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2159 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    2848 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5753 micro
Összesen 3244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    315 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat megtisztítva, feldarabolva (a mell felét még félbevágva) egy tálba összekeverjük az olajjal elkevert gyros fűszerrel, és legalább egy órát állni hagyjuk, miközben többször átforgatjuk.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a krumplit és a hagymát negyedeljük, és jól megszórjuk magyaros fűszerkeverékkel, ezt is állni hagyjuk kicsit.
  3. A gáztepsit (34x32) vastagon kikenjük a margarinnal, majd szépen elrendezzük benne a húsdarabokat a zöldségekkel együtt. A tepsi sarkaiba és a husokra is tördeljünk még egy kis margarint.
  4. Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütjük, kezdetben nagy, később közepes lángon.
  5. 1 óra elteltével fólia nélkül még 10-15 percet süssük, hogy szép pirult színt kapjon. Közben lehet locsolgatni a finom fűszeres lével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x32
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16340
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög-magyar csirke zöldségekkel sütve
tekovacs 91 recept

A görög és a magyar fűszer isteni finomra keveredik a tepsiben:) Köret külön nem kell hozzá, hiszen ott a finom sült zöldség, ami a hústól és a fűszerktől különlegesen finom ízt kap.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?