r
Nosalty Logó

Göngyölt kelkáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nagyné Racsek Renáta
Göngyölt kelkáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 292 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3956.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    829 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1275 micro
  • Kolin:
    549 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7245 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    934 micro
Összesen 2333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, vágódeszkára fektetve egyesével kivágjuk a levelek közepén futó kemény részt. Sós vízben, forrástól számítva 5 percig főzzük a leveleket, hogy egy kicsit megpuhuljanak. Majd leöntjük róla a főzővizet.
  2. A konyhakész rizst megfőzzük.
  3. Pörköltet készítünk: a hagymát apró kockákra vágjuk, egy fakanálnyi zsíron (vagy kevés olajon) megfonnyasztjuk. Hozzákeverjük a pirospaprikát, paprikakrémet, majd a darált húst. Fehéredésig sütjük a húst, majd felöntjük egy kevés vízzel. Tovább fűszerezzükízlésünk szerint, majd készre főzzük a pörköltet.
  4. Minden hozzávalót hagyunk kicsit hűlni, úgy könnyebb velükdolgozni.
  5. A pörköltet egy szűrőkanállal átmerjük a rizsre, majd összekeverjük. A pörkölt szaftját beleönjük egy tepsibe.
  6. Vágódeszkára teszünk egy kelkáposzta levelet, a közepére halmozunk egy evőkanálnyi rizses-húsos tölteléket. A levél alsó részét ráhajtjuk a töltelékre, erre ráhajtjuk a két oldalát, majd a felső részét. Megfordítjuk, hogy a simábbik fele legyen felül, és a tepsibe rakjuk. Ezt tesszük a többi levéllel is, és szorosan egymás mellé fektetjük őket a tepsibe.
  7. A tejfölt rákenjük a göngyölt kelkáposzták tetejére.
  8. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 412
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 85072
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt kelkáposzta
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Anyukám kapta a receptet, azóta gyakran készítjük el. Mi kenyérrel fogyasztjuk, de magában is nagyon finom. Vigyázzunk, a kelkáposztaleveleket ne főzzük sokáig, mert nagyon megpuhul és nehéz lesz felgöngyölni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek