r
Nosalty Logó

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3905 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970 g
  • Cink
    68 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 488 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    358.5 g

Zsír

  • Összesen
    257 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7760.2 g
  • Cink
    544 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    3418 mg
  • Nátrium
    2179 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    1692.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    56 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    243 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    809 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 3905 kcal
  • 15% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt megtisztítjuk, szárazra törölgetjük. Egy éles késsel a hosszabbik oldal alján kb. 1 centire elkezdjük bevágni, vigyázva, hogy ne vágjuk át, addig vágjuk a húst görgetve, ameddig egy szép nagy szelet lesz belőle. Ekkor kicsit kiklopfoljuk, hogy mindenhol nagyjából egyforma vastag legyen. Kívül-belül enyhén megsózzuk (óvatosan a sózással, mert a töltelék és a bacon sós), és megszórjuk borssal.
  2. A tehéntúrót, a juhtúrót, a tejfölt, a megtisztított és lereszelt fokhagymát, a leöblített és alaposan lerázott aprított petrezselymet, a nagy lyukú reszelőn lereszelt füstölt sajtot alaposan elkeverjük, borsozzuk. Egyenletesen rákenjük a karajra, és szorosan feltekerjük.
  3. Tepsibe tesszük, és a bacon szeletekkel befedjük úgy, hogy a szalonna szeletek kicsit fedjék egymást. Aláöntünk 5-6 dl vizet, alufóliával letakarjuk, és 210 fokos sütőben kb. 75 percet sütjük. Majd levesszük az alufóliát, és további kb. 10-15 percet sütjük, hogy szépen megpiruljon.
  4. A megsült húst kivesszük a sütőből, és 10 percet pihentetjük, majd szeletekre vágva melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5560
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göngyölt karaj Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

A piacon nagyon szép karajt tudtam venni. Így a csontból tejfölös zöldbablevest készítettem, és a karajhúsból pedig ezt a finomságot. Hozzá köretnek egy majonézes krumplisalátát készítettem, amit Borbás Marcsi műsorában láttam. A két étel annyira összhangban van, hogy szerintem nagyon-nagyon finom együtt. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 333 kalória van.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?