r
Nosalty Logó

Gombával töltött dagadó agyagban sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gombával töltött dagadó agyagban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 1179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 9437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Töltelék

Dagadó

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    108.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2481 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    448 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 1179 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321.9 g

Zsír

  • Összesen
    865.8 g
  • Telített zsírsav
    304 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7669.9 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    332 mg
  • Kálcium
    895 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    2441 mg
  • Nátrium
    3575 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2310.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20166 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    81 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    341 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    1051 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1495 micro
  • Kolin:
    852 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3583 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3810 micro
Összesen 9437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Töltelék

Dagadó

Elkészítés

Töltelék

  1. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az előzőleg felaprított bacont, majd a hagymát.
  2. Ha már üveges a hagyma, tegyük az edénybe a felaprított májat.
  3. Tegyük hozzá a felaprított petrezselymet, rozmaringot, és ha már elkészült a máj, sózzuk, borsozzuk.
  4. A májas keveréket hűtsük ki. Adjunk hozzá 4 kanál zsemlemorzsát és 4 egész tojást. Keverjük jól össze a masszát.

Dagadó

  1. A dagadóba vágjunk egy zsebet.
  2. Terítsünk az asztalra egy nagy alufóliát, majd szedjünk leveleire egy kínai kelt, és levelenként fektessük a fóliára.
  3. Szorosan egymásmellé, a kel tetejére fektessünk bacon szeleteket.
  4. Tegyük a dagadót erre a "fészekre".
  5. A zsebet töltsük meg a májas töltelékkel, és jó szorosan zárjuk össze a fóliát, hogy sehol se lógjon ki a hús.
  6. Most jön a neheze! Körülbelül 2-3 cm vastagra nyújtsunk ki agyagot. Akkorának kell lennie, ami az egész húst betudja fedni, hogy teljesen légmentesen lezárhassuk.
  7. Az agyagot jól dolgozzuk el a húson, illetve fólián. Ha kedvünk tartja, díszíthetjük agyagvirágokkal, levelekkel.
  8. 200 fokos sütőben süssük 2-3 órát. (Ne ijedjünk meg, ha sütés közben bereped az agyag!)
  9. Ha készre sütöttük, törjük fel az agyagot, és ha kedvünk tartja, dugjuk vissza pár percre a sütőbe, hogy kellően megpiruljon a hús teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10356
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hannibal konyhaművészete még azokat is megihleti, akik egyébként irtóznak a karakterétől. Ő nem csak egyszerűen főz, sokkal inkább alkot. Ételei, terítése és nagy gonddal kiválogatott alapanyagai mind-mind egy művészi alkotás részei. Ha te is hasonlót alkotnál a konyhában, íme egy recept, amivel bárkit levehetsz a lábáról.

Hozzávalók

Töltelék

Dagadó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?