r
Nosalty Logó

Gombával töltött burgonyakrokett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
giuliettalupa
Gombával töltött burgonyakrokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    512 micro
Összesen 287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    67.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2781.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    886.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    762 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2329 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3070 micro
Összesen 1726 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel és tegyük fel főni sós vízben. Amíg fő a krumpli, előkészítjük a gombát.
  2. A gombákat megtisztítjuk és apró kis kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát is, és kevés zsiradékon a gombával együtt puhára pároljuk úgy, hogy a végére elfője a levét. A végén fűszerezzük (só, bors, majoranna), belereszeljük a fokhagymát, és belekeverjük a felaprított petrezselymet.
  3. A megfőtt krumpli levét leöntjük, és még melegen jól áttörjük. A lisztet és a tojást csak akkor adjuk hozzá, ha már langyosra hűlt. Jól átkeverjük úgy, hogy formázható, de keményebb masszánk legyen. 12 gombócot formázunk belőle.
  4. A gombócokat nudlivá alakítjuk, egy kisebb kanállal hosszanti mélyedést nyomunk bele, ide töltünk egy adag gombás tölteléket, majd a nyílás két szélét összenyomjuk. Végezetül zsemlemorzsában átforgatjuk.
  5. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a kroketteket. Érdemes úgy sütni, hogy ellepje a forró zsiradék, mert akkor egyenletesen átsül. Papírtörlőre szedjük, hogy felitassa a róla a felesleges zsírt. Forrón tálaljuk!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1795
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 25.

Ajánló

Fokhagymás-sós tejföllel (vagy joghurttal), zöld salátával fehérborral kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombával töltött burgonyakrokett
giuliettalupa 82 recept

Nagyon szeretjük a gombát, és gyakran abból készítem el a gombás ételeket, amit az erdőben gyűjtöttünk. A következő fogás is úgy a legfinomabb, ha különböző gombákból vegyítem össze a tölteléket. Persze, nem kell feltétlen nekiindulni az erdőnek, nehogy olyan gomba is serpenyőbe kerüljön, ami mérgező! A "bolti" csiperkével is finom, csak ez esetben használjunk több fűszert hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek