r
Nosalty Logó

Gombás táska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gombás táska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 358 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2838 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 173 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 358 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    384.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    967.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    421 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    635 micro
  • Kolin:
    321 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 2838 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Felaprítjuk a hagymát és a gombát.
  2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat és beledobjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a gombát. Átpírtíjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel.
  3. Ha már megpirult a gomba, rátesszük a lisztet, kicsit átforgatjuk és hozzáadjuk a tejfölt. Addig főzzük, még be nem sűrűsödik, ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, de ne legyen túl híg a töltelék.
  4. Kimérjük a lisztet, elmorzsoljuk benne az élesztőt, hozzáadjuk a sót, a petrezselyemzöldet és a cukrot. Összekeverjük, majd hozzáadjuk az olajat és apránként a langyos vizet (kb 2 dl), de csak annyit, hogy egy gyúrható, nem a kézhez tapadó tésztát kapjunk.
  5. Belisztezzük a deszkát, majd a tészta felét vékonyra nyújtjuk (kb 2 mm), próbáljuk meg téglalap formájúra. Felkockázzuk, nekem 9 darabra sikerült.
  6. A felkockázott darabokra halmozunk kb 2 evőkanálnyit a gombás szószból, teszünk rá egy pici reszelt sajtot, majd a széleit megkenjük tojással és összehajtjuk. A tetejét sütés előtt megkenjük tojással és megszórjuk sajttal. Ha szeretnénk, a tetejét bevágdoshatjuk.
  7. A tészta másik felével az előbbiekben leírtak alapján járunk el. Csak mielőtt elkezdenénk kinyújtani gyúrjuk át.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3836
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Friss sós "péksütit"  szerettem volna, persze ünnepnap révén a pékség zárva volt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek