r
Nosalty Logó

Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Neith konyhája
Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    1742 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    644.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    669 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    7416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14754 micro
Összesen 659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5807.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    1140 mg
  • Nátrium
    3483 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    1289.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1338 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    942 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    14831 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29507 micro
Összesen 1318 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    803 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát apró darabokra tépjük vagy vágjuk, és egy lapos, széles tepsibe terítjük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt chilivel, fokhagyma-granulátummal, meglocsoljuk olívaolajjal. 200 fokos, lehetőleg légkeveréses sütőben, többször átkeverve ropogósra sütjük.
  2. A polentához felteszünk egy fazékban kicsit több, mint 1 liter vizet. Ha felforrt a víz, sózzuk, beledobunk egy jó pár friss bazsalikomlevelet, szórunk bele fokhagyma-granulátumot, és belefacsarjuk a fél citrom levét, majd folytonos keverés mellett beleszórjuk a kukoricadarát. Kb. 5-10 percig kavargatva kis lángon készre főzzük. Majd a lángot elcsavarva, fedő alatt hagyjuk, amíg a gombát elkészítjük.
  3. A raguhoz felkockázunk egy fej vöröshagymát, feldaraboljuk a padlizsánt, majd mindkettőt kókuszzsíron pirítjuk. Ha már kezd szép színük lenni, hozzázúdítjuk a gombát is. Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne borssal, curryvel, kakukkfűvel, fokhagymával, és gyakran kevergetve nagy lángon megpirítjuk. Ha már szép színük van (és még jobb illatuk), hozzáadjuk a spenótot és kb. 1 ek. tamarindot, majd pici vizet alátéve, kb. 8-10 perc alatt készre pároljuk. (Kísérletező kedvűek itt önthetnek hozzá egy kis fehérbort is, nekem sajnos pont nem volt itthon, de majd legközelebb.:-) )
  4. Szépen tányérra halmozva tálaljuk. Jó étvágyat! :-)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 855
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 06.

Receptkategóriák

Gombás ragu, krémes polentával és pirított kellel
Neith konyhája 1 recept

Azt élvezem legjobban a vegán étkezésben, hogy az ízek kavalkádja az ételekben szinte határtalan. Soha életemben ilyen változatosan nem ettem, ennyiféle fűszert és alapanyagot nem próbáltam ki, mint az elmúlt évek alatt, vegánként. Minden variációt ki lehet próbálni egy ételnél, ami csak eszetekbe jut, a fűszerezésnél csak a fantáziátok szab határt. Ez is egy ilyen recept, igazi összevariálós, "Mi van itthon?" ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!