r
Nosalty Logó

Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SzandiSéf
Gombás-darált húsos rakott tészta római tálban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3517 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 678 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    338.9 g

Zsír

  • Összesen
    231 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9785.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    609 mg
  • Kálcium
    1699 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    4562 mg
  • Nátrium
    2167 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493.9 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    115 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1417 micro
  • Kolin:
    1010 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1522 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    28136 micro
  • Lut-zea
    598 micro
Összesen 5419 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    831 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát kicsi olajon félig megdinszteljük, majd rátesszük a zúzott fokhagymát. Egy kicsit megforgatjuk, és mehet rá a kockázott paradicsom, a paprika és a paradicsomszósz. Kb. 6-8 percig dinszteljük tovább, aztán mehet rá a hús.
  2. Kifehérítjük, majd utána jöhetnek a fűszerek (a só és a pirospaprika kivételével csak a fűszerek egyik fele). Fedő alatt pároljuk a húst, és ha már félig készen van, mehet bele a gomba és a ketchup.
  3. Mikor elkészült, beletesszük a fűszerek másik felét, és lepörköljük a húst (lefőzzük róla a vizet, és lepirítjuk picit).
  4. Ha a pörkölés kész, felöntjük hideg vízzel, amit hagyunk felforrni, közben keverünk egy habarást a tejfölből és lisztből, hőkiegyenlítünk (a habaráshoz apránként adagolunk folyamatos keverés mellett 2-3 merőkanálnyi forró levet a húsról), majd besűrítjük vele az ételt.
  5. A végeredmény egy szaftos-gombás darált hús lesz, ezt összekeverjük az előre kifőzött tésztával (amit kicsit keményebbre főzzünk, mert a sütőben még puhulni fog), római tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 150°C-on 1 óra alatt készre sütjük.
  6. Akkor tökéletes, ha a sajt a tetején szépen meg van pirulva.
  7. Aki szereti, a tányéron ketchuppal még nyakon öntheti, úgy jobban csúszik. :)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11122
  • Feltöltés dátuma: 2020. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzandiSéf 1 recept

Amikor megkaptam életem első római tálját, azonnal elkezdtem törni a fejem, mit is készíthetnék benne elsőnek. Olyan ételt szerettem volna, ami viszonylag könnyen és gyorsan elkészíthető, amit szinte mindenki szeret, ugyanakkor laktató és picit különleges is. Így esett a választásom a már általam többször elkészített rakott tésztára, persze kicsit azért felturbóztam a korábban elkészítettekhez képest. Elkészíthető jénai tálban vagy egyéb magas falú edényben is. A családnak nagyon bejött. :D 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek