r
Nosalty Logó

Gombás-csirkemájas krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Gombás-csirkemájas krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1285.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    781 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4221 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    97.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1907 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5141.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2539 mg
  • Nátrium
    978 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1347.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16919 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    85 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    248 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3125 micro
  • Kolin:
    1136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16884 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2011 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjasan megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk és karikára szeleteljük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és 3 ek olajon megdinszteljük, rátesszük a megtisztított és feldarabolt májat, majd később a gombát. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Egy közepes tepsit kikenünk margarinnal, beleteszünk egy réteg szeletelt krumplit, rá a gombás csirkemájat, sózzuk és befedjük a maradék krumplival.
  4. A megmaradt szaftba belekeverjük a tejfölt és meglocsoljuk a krumplit.
  5. A tetejére reszelt sajtot szórunk, majd 160 fokon 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 158
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6392
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gombás-csirkemájas krumpli
Salamon Csilla 1202 recept

Finom, tartalmas étel. Ízlés szerint lehet díszíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek