r
Nosalty Logó

Gombás-baconös tepsis csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Etuuu
Gombás-baconös tepsis csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 1595 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 6377 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Összesen 218 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2596.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    1063 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    467 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1595 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    347.2 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    184 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10385.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    4251 mg
  • Nátrium
    3202 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1867.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    126 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 6377 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 218 Kcal

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Elkészítés

A hús elősütéséhez

  1. A csirkemellet vastagabb szeletekre felvágjuk.
  2. Fűszeres lisztben (liszt, só, bors, pirospaprika) megforgatjuk.
  3. Forró olajban fehéredésig sütjük.
  4. A bacont ugyanebben az olajban pirosodásig sütjük. De nem szárítjuk!
  5. A gombát 1 hagymával pörköltösen elkészítjük. De erre, mint a pörköltre, nem öntünk vizet!
  6. A sajtot és a fokhagymát lereszeljük, és összekeverjük a tejföllel.
  7. Majd ezt ilyen sorrendben tepsibe vagy jénai tálba rakjuk: csirkemell, bacon, gomba, tejfölös fokhagymás öntet. De akár több réteg is lehet.
  8. Addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25407
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sógorom találta ki, mikor mentünk hozzájuk látogatóba. Mindenkinek elnyerte tetszését. Mióta megyünk, ez az étel mindig elkészül.:)

Hozzávalók

A hús elősütéséhez

A pörkölthöz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek