r
Nosalty Logó

Göcseji gombócleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
Göcseji gombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    980.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    3810 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1340 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    112 g

Zsír

  • Összesen
    115 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7235 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    4363 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    3920.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1830 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    851 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    5000 micro
  • β-karotin
    15240 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5359 micro
Összesen 2011 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyökérzöldségeket és a karalábét meghámozzuk, megmossuk, majd gyufaszál nagyságú darabokat vágunk belőlük. Ezt végezhetjük késsel vagy egy julienne szeletelővel. A savanyított káposztát, ha túl savanyú, folyóvíz alatt átmossuk, majd ezt is rövidebbre aprítjuk.
  2. A vöröshagyma héját eltávolítjuk, mossuk és finomra vágjuk. A felhevített zsiradékon puhára pároljuk egy megfelelő méretű fazékban. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt fokhagymát. A hagyma harmadát kiemeljük, és félretesszük a gombócokhoz. A fűszerpaprikát a tűzről lehúzva keverjük a fazékban lévő hagymához.
  3. Hozzáadjuk a káposztát és a zöldségeket, majd felhúzzuk 2-2,5 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel fűszerezzük, és tovább főzzük.
  4. Elkészítjük a gombócokat. A darált sertéshúshoz adjuk a tojást, sót, borsot, majorannát és a félretett hagymát. Alaposan összedolgozzuk. Szükség esetén zsemlemorzsát adunk hozzá. A húsmasszából vizes kézzel 20 kis gombócot formálunk.
  5. Ha a zöldségek majdnem puhára főttek, a leveshez adjuk a gombócokat, és készre főzzük őket. A leves levéből - a zöldségekkel együtt - kiemelünk 3-4 merőkanállal, és turmixoljuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítőt, majd folyamatosan keverve, lassan a levesbe öntjük. Még pár percig főzzük.
  6. Tálaláskor ügyeljünk rá, hogy minden tányérba arányosan jusson a zöldségekből és a gombócokból. A leves mellé tejfölt kínálunk.
  • Receptkönyvben: 393
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 138
  • Össznézettség: 58931
  • Feltöltés dátuma: 2019. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Göcseji gombócleves
NapsütötteVidékünkön 173 recept

Egy új, mégis hagyományos alternatíva azoknak, akik kedvelik a gombócleveseket, korhelylevest. A zöldségek aprítása idő- és türelemigényes, de a végeredményért - mint mindig - megéri. A gombócokhoz sertésdagadót ajánlok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek