r
Nosalty Logó

Gnocchi kéksajt mártással és baconnel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Audrey
Gnocchi kéksajt mártással és baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1541 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3114.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    2459 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 772 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6229.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    4918 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1541 kcal
  • 11% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós, forró vízben főzzük ki a gnocchi-kat. Amikor feljönnek a víz tetejére, akkor már le lehet szűrni, azt jelenti, megfőttek.
  2. A tejszínt kezdjük el melegíteni egy kis edényben, tördeljük bele a sajtot, enyhén sózzuk (elég egy kis csipet, mert a bacon és sajt is sós), szerecsendióval fűszerezzük. Addig kevergessük, amíg a sajt teljesen el nem olvad benne.
  3. A bacon szeleteket száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd vágjuk apró darabokra (kockákra, csíkokra, ahogy teszik).
  4. A leszűrt gnocchikat forgassuk össze a sajtszósszal, és bacon darabokkal tetején tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 11695
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 02.

Ajánló

Ha valaki nem szereti a kéksajtot, helyettesítheti azt más sajttal is. Ha kicsit kihűl a szósz akkor sűrűbb lesz, csak győzzük kivárni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc villámgyors vacsorám, nagyon gyorsan össze lehet dobni. :) Félkész gnocchi helyett persze lehet a gnocchi-t házilag is készíteni (ugyanaz a tészta, mint a hagymás nudli receptemnél). De amikor nincs idő, nagyon jól jön a félkész verzió.:) Én szeretem simán csak a sajtszósszal is, a párom kedvéért készítem baconnel, és így számára is egy teljes értékű vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!