r
Nosalty Logó

Gluténmentes emeletes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Diorissimo
Gluténmentes emeletes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 1388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 16648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Összesen 307 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    615 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    583 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    383 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 1388 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    220.2 g

Zsír

  • Összesen
    735.5 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    330 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    198 g
  • Koleszterin
    2889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7887.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    260 mg
  • Kálcium
    1954 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2251.7 g
  • Cukor
    1737 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    759.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    708 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    2370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6999 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    4601 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3926 micro
Összesen 16648 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előkészítünk, vagyis sütőpapírral kibélelünk egy 28 cm, egy 24 cm és egy 18 cm átmérőjű kerek tortaformát. Amennyiben nincs ilyen, megfelelő méretű sütőbe rakható fazekak is megteszik.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojások felvert habjába belekeverjük a cukrot, ehhez egyenként kerül a tojások sárgája, majd liszt helyett 4 csomag átszitált gluténmentes vaníliás pudingport keverünk bele.
  4. Elosztjuk a masszát a tortaformákban. Lehet két részletben is elkészíteni a piskótát, 8-8 tojásból,felezve a hozzávalókatés az egyik megy a legnagyobb formába, a másik adag a két kisebbe.
  5. Tűpróbáig sütjük a piskótákat. Ezalatt elkészítjük a krémet.
  6. A karamellás pudingporokat kikeverjük a cukorral és néhány kanál tejjel. A többi tejet felforraljuk, és felfőzzük benne a pudingot. A margarint még melegen beletesszük, és hagyjuk elolvadni, majd jól kikeverjük a krémet. Hagyjuk kihűlni. (Be fog sűrűsödni így is!)
  7. Ha készen vannak a piskóták, azokat is rácson hagyjuk kihűlni, majd félbevágva megtöltjük őket a krémmel. Ezután legjobb ha néhány órát, de inkább egy éjszakát állnak a hűtőben.
  8. Másnap boríthatjuk és díszíthetjük atortákat, és összeállítjukaz emeleteket. A borítás előtt a vajkrémmel vékonyan bevonjuk a tortát, ezzel az egyenetlenségeket is korrigálhatjuk, és a fondant-bevonatot is jobban rá tudjuk dolgozni. (A borítás és a virágok nálam pillecukor fondantból készültek, az ágakat olvasztott csokoládéval húztam meg. Egy egyszerű zacskót használtam erre a célra, aminek az egyik csücskét óvatosan picit levágtam.A fondant-t porcukrozott felületen nyújtottam ki, a piskóta átmérőjének kb. a kétszeresére, majd óvatosan ráemeltem a tortára és kézzel körbesimítottam.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10114
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Diorissimo 4 recept

Ezt a tortát a nagylányom 15. születésnapjára készítettem, az ő kívánsága szerint, gluténmentes pedig azért lett, hogy a lisztérzékeny barátnője is tudjon enni belőle. A virágokat kiszúróval készítettem el már napokkal előtte és kiszárítottam, a közepükbe pedig apró cukorgyöngy került, amit egy pici vizes ecsettel rögzítettem.

Hozzávalók

A piskótához

A karamellás krémhez

A vajkrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek