r
Nosalty Logó

Gina mamma pizzája (Pizza 7.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gina mamma pizzája (Pizza 7.)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 3353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Összesen 160 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2323.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    980 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    11225 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 839 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    147 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9293 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1664 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1463 mg
  • Nátrium
    5632 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    3921 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    44901 micro
  • Lut-zea
    3952 micro
Összesen 3353 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2131 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük.
  2. Azelmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet.
  3. Meleg helyen megkelesztjük. (Én a sütőt szoktam erre a célra használni: 50°C-ra melegítem, így sokáig tartja a hőt.)
  4. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk - a lisztek márkánként eltérőek lehetnek, ezért lehet, hogy kevés liszttel még sűríteni kella tésztát.
  5. Majd újabb 30 percig langyos helyen pihentetjük.
  6. Amíg a tészta kel, megcsináljuk a pizzaszószt, és előkészítjük a feltéteket: összedolgozzuk a sűrített paradicsomot a préselt fokhagymával, sóval, borssal és az apróra tépkedett vagy őrölt bazsalikommal, majd hozzáadjuk az olajat is.
  7. Ha letelt a fél óra, félujjnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát, és az előre kiolajozott és kivajazott tepsibe tesszük - ha valaki nem szereti az olívaolaj jellegzetes ízét, vajat is használhat a tepsi előkészítéséhez.
  8. Félig megsütjük, majd kivesszük a sütőből - vigyázzunk, a tészta ilyenkor nagyon forró!
  9. Egyenletesen elosztjuk rajta a pizzaszószt, rászórjukafeltétek felét és a sajtot, majd a a feltétek másik felét, és visszatesszük a sütőbe.
  10. Pár perc újbóli sütés után - amint a sajt megolvadt, és megpirult - kivesszük a sütőből, és már tálalhatjuk is! :)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22475
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

A feltétek listáját csak tájékoztatásképp írtam le, igazából szinte minden, amit a hűtőben találunk, felhasználható hozzá - pl. különböző zöldségek, főtt, pirított csirkemell, tenger gyümölcsei stb. Szerintem egész egyszerű a tészta receptje, így hát azoknak is ajánlom, akik ódzkodnak az élesztős-kelesztős tésztáktól :) Hasznos tipp: a sajtot ne a feltétek tetejére, hanem két réteg közé tegyük, így nem pirul túl a sütés során. A tetejére elég egy kis mennyiség is - hogy mutatósabb legyen...  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részemről a hagyományosan olasz, vékonyra és ropogósra sült pizzatésztát szeretem a legjobban, de párom (és sokszor nálunk vendégeskedő barátnőm) inkább a vastagabb, "magyaros" tésztát részesíti előnyben. Így hát kompromisszumos megoldás reményében körbekérdeztem ismerőseim között. Egyik kedves kolleganőm ajánlotta ezt a receptet, amit ők is sűrűn sütnek otthon. A végeredmény önmagáért beszélt. Bár úgy terveztem, másnap ebédre is pizzát eszünk, más recept után kellett néznem, mert az utolsó falat is elfogyott :) ...nagy örömömre... :)

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A pizzaszószhoz

A feltétekhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek