r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 5796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 485 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    255.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    732 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5345.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2086 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.6 g
  • Cukor
    299 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1034 micro
Összesen 5796 kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukrot a tojások sárgájával, az olajjal és a meleg vízzel összekavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kakaót, majd pedig óvatosan hozzákeverjük az előzőleg keményre felvert tojásfehérje habját.
  2. A piskótát 2 lapra osztjuk, és megsütjük. (Én úgy csináltam, hogy sütőpapírra rárajzoltam egy tortaforma nagyságú kört, és abba kanalaztam a tészta felét.)
  3. A krémhez először a tejszínt felverjük.
  4. A zselatint a tejben elkavarjuk, majd oldódásig melegítjük.
  5. A gesztenyepürét a rummal elkeverjük.
  6. Óvatosan összekeverjük a tejszínt a pürével. 1-2 ek-nyi krémet elkeverünk a zselatinban, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  7. Az egyik piskótalapot beletesszük egy tortaformába. Megkenjük szilvalekvárral, majd rákenjük a tejszínes krémet. Hagyhatunk egy keveset a krémből a torta tetejére és oldalára. Ha rátettük a másik tortalapot is, tegyük be a hűtőbe 1-2 órára.
  8. Hűlés után a tortaformából kivéve, rákenjük a megmaradt krémet a tortára, és tejszínhabbal díszítjük azt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4190
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szülinapra készítettem egyik nagynénémnek. Csupa őszi finomság van benne: gesztenye, szilvalekvár. A vélemények nagyon jók voltak, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A piskóta kenéséhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?