r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta Bejjababy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 5989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Összesen 211 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 500 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.2 g
  • Telített zsírsav
    242 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3934.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    1568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    2004 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3433 micro
Összesen 5989 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Elkészítés

Barna piskóta

  1. A megadott hozzávalókat megfelezve, 23 cm-es tortaformába két barna piskótát sütünk a következő ütemben:
  2. 4 tojást a 4 kanál cukorral fehéredésig habosra keverjük, majd amikor ez megtörtént, hozzákeverjük óvatosan a sütőporos kakaós lisztet.
  3. Sütőpapíros tortaformában sütjük.
  4. A lapokat kihűtjük.

Sárga piskóta

  1. A tojásokat a cukorral fehéredésig habosra keverjük.
  2. Majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Kb. 28x38 cm-s tepsiben sütőpapíron megsütjük.
  4. Ha megsült, lisztezett konyharuhára borítjuk, lefejtjük róla a sütőpapírt, a konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.
  5. Ha kihűlt a piskóta, kicsavarjuk, majd a hosszanti oldallal párhuzamosan 4 cm-es csíkokra vágjuk.

Krém

  1. 3,5 dl hulala tejszínt keményre verünk 1 csapott evőkanál porcukorral, és félretesszük a díszítéshez.
  2. 6,5 dl hulala tejszínt 2 kanál porcukorral keményre verünk. Ha a gesztenyemasszánk édes, akkor csökkenthetjük ízlés szerint 1 evőkanálra a porcukor mennyiségét. Ha édesszájúak vagyunk, akkor növelhetjük a mennyiséget.
  3. Egy fél csomag gesztenyét félreteszünk a díszítéshez. A többit apró darabokra tördeljük, és a rummal (vagy rumaromával) együtt belekeverjük géppel a porcukros tejszínbe.

A torta összeállítása

  1. Az egyik barna piskótát megkenjük krémmel, majd ugyanennyi mennyiségű krémet félreteszünk.
  2. A sárgapiskóta-csíkokat megkenjük a maradék krémmel, majd elkezdjük feltekerni, mint egy csigát. Ha az egyik csík elfogy, a másikat mellé tesszük, és így teszünk addig, míg fel nem tekerjük az egészet. Egy hatalmas roládot kapunk.
  3. Ezt az óriás piskótaroládot ráfektetjük a krémmel megkent barna piskótára. Ha szerencsénk van, és jól számoltunk, akkor pont akkora a rolád, mint a barna, kerek piskótalap. (Ha nagyobb, akkor fejtsünk le a roládból, ha kisebb, akkor egy kis krémmel kipótoljuk a hiányzó részt. Nekem megközelítőleg pont akkora volt.)
  4. A piskótarolád tetejét megkenjük a félretett krémmel, és rátesszük a másik barna piskótát.
  5. A félretett 3,5 dl felvert hulalával megkenjük a torta oldalát és a tetejét, majd a maradékból 12 habrózsát készítünk a tortánkra.
  6. A torta oldalát és tetejét csokiforgáccsal beszórjuk.
  7. A félretett gesztenyemasszából 12 kis golyót formálunk, és a habrózsák elé ültetjük őket. Formázhatunk szívet vagy gesztenyét is. Sőt, csokoládéba is márthatjuk őket. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3828
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyetortát szerettem volna sütni, de semmi vajas krém, hanem könnyű, laza, habos-babosra vágyva. Több receptet láttam, majd a saját ízlésemre formálva alkottam meg a következőt.  Nagyon finom, és egyáltalán nem édes torta kerekedett belőle. 

Hozzávalók

Barna piskóta

Sárga piskóta

Krém

A torta összeállítása

Címlapról ajánljuk

További cikkek