r
Nosalty Logó

Gesztenyés-vörösáfonyás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Gesztenyés-vörösáfonyás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 575 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 2877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 220 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 575 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    177 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    393 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 2877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a vajjal, a cukorral, a sóval egy tálban kézzel morzsoljuk el.
  2. A tejből, a cukorból a kanálnyi liszttel és az élesztővel kovászt készítünk.
  3. Amikor a kovász felfutott, a tojással együtt a morzsolt tésztába öntjük, tésztává gyúrjuk. Lefedve kelesztjük, kb. 20 percig.
  4. Lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalap alakra nyújtjuk ki.
  5. A széleit kenjük meg a felvert tojással, és a hosszabbik oldalról készítsünk 8 centis bevágásokat.
  6. Jó alaposan keverjük össze a tölteléket krémesre, legvégül tegyük bele a vörösáfonyát, és óvatosan keverjük el.
  7. A tölteléket hosszában kenjük a tésztára.
  8. Erre hajtsuk rá keresztben a bevágásokat, szorosan egymás mellé illesztve.
  9. A tetejét kenjük meg tojással ( felvert), kelesszük újra, letakarva, még 15-20 percig.
  10. Ez alatt a sütőt előmelegítjük, a tepsit kicsit kiolajozzuk, beletesszük a sütőpapírt (nem fog csúszkálni benne a papír).
  11. A tésztát betesszük a sütőbe, és 170 fokon (nekem az inkább 150-160 fokos volt, mivel hagyományos gázsütő )
  12. Aranybarnára sütjük. (figyeljük sütés közben, a teteje is mérvadó, nem csak az idő )
  13. A sütőből kivéve, kicsit hűtjük (sokáig finom és friss marad, letakarva,- ha el nem fogy :-).
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x8
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1785
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 01.

Ajánló

Tálaljuk finom friss tejszínhabbal vagy/és csokisziruppal, de magában is finom. Ásványvíz jól esik mellé. Tehetünk bele más aszalt gyümölcsöt, de el is lehet hagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-vörösáfonyás kalács
Éva-Anyóca 350 recept

Nincs Karácsony gesztenyés süti vagy kalács nélkül. Ez is egy fincsi Karácsonyi édesség. Első próba, de szerencsésen sikerült. :-) Sokáig nem maradt meg, ugyanis finomra sikerült, és hamar elfogyott. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek