r
Nosalty Logó

Gesztenyés-pudingos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDAngel
Gesztenyés-pudingos torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 2982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Összesen 223 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 747 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3754.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    1335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1071 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1231 micro
Összesen 2982 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 223 Kcal

Hozzávalók

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Elkészítés

tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat egy másik tálban jól elkeverjük a kristály és a vaníliás cukorral, beleöntjük az olajat is.
  2. A lisztet elvegyítjük egy újabb tálban a sütőporral, majd a sárgákhoz keverjük. Végül a fehérjehabot óvatosan beleforgatjuk a masszába.
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, kicsit elegyengetjük, majd 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
  4. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémeket. A szobahőmérsékleten kiolvasztott gesztenyemasszát a puha vajjal egy villa segítségével jól összekeverjük. Egy könnyen kenhető krémet kapunk.
  5. A pudingport pár kanál tejjel elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és a 4 evőkanál cukrot, készre főzzük. Érdemes kevergetéssel hűteni rajta.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ha meghűlt, kenjük rá a gesztenyés krémet. Erre rétegezzünk egy sor kekszet, majd a tetejére öntjük a pudingot, elegyengetjük.
  7. Érdemes legalább egy fél napot várni a szeleteléssel, hogy a kekszek jól megpuhuljanak :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1686
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-pudingos torta
DDAngel 5 recept

Gesztenyés finomságra vágytunk, és már kicsit uncsi lett volna a sima lereszelős-tejszínhabos gesztenyét enni, így egy tortába ötvöztem a finom ízeket :) A tetejére tiramisu ízű pudingot főztem, ennek hiányában egy vaníliás, csokis (cappuccino porral elkeverve), vagy bármilyen más, amit ízlésünk enged, csodás lehet a tetejére! Ha szeretnénk magasabb tortát, akkor érdemes kisebb átmérőjű formában készíteni (26 cm átmérőjű formát használtam, nem is lett túl magas... :) )

Hozzávalók

tésztához

gesztenyés krémhez

pudinghoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek