Kedves Narancshéj !
Elkészítettem első piskotatekercsemet a te recepted alapján.
Tökéletes lett ! :) köszönöm , mentettem ! Baracklekvárral töltöttem de ezt gesztenyéset is megcsinálom hamarosan !
Szia! Életem első piskótatekercsét sütöttem a recepted alapján. Borzasztóan féltem a dologtól, hogy nem sikerül, mármint a tekerés. De jelentem, tökéletes lett! :) Nem variáltam semmit, úgy csináltam ahogy le van írva és simán feltekeredett, kinyúlt, visszatekeredett, semmi törés. KÖSZÖNÖM :)
Kedves Narancshéj:-)
Piskótatekercshez kerestem tésztának valót, a tiédre esett a választásom, remekül működik:-) (A töltelék pudingos-kávés volt.) Köszönöm a jó receptet:-)
Köszönöm a receptet, már többször is elkészítettem és mindig nagy sikert aratott:) Annyit ,hogy én külön pici sóval a fehérjét habbá vertem, és úgy adtam hozzá a masszához.
Azért nem sikerülhetett, mert kevés gőz kell hozzá, és nem szabad kiszárítani.Narancshéj!Azért nincs harag, csak a tapasztalatomat írtam meg,ez nem jelenti persze azt, hogy nem jó a tiéd.Kár, hogy az enyémet nem tudom neked bemutatni, pedig szerettem volna, de valami hiányos a gépemen.Üdv.
Egyáltalán nincs harag, sőt! Örülök, ha más is megosztja velem a tapasztalatait, örömmel fogadok minden építő jellegű tanácsot és véleményt. Sok hasznos trükköt, tippet olvastam már ezen az oldalon, amiket hasznosítani tudtam. Sajnálom, hogy nem sikerül a szakácsként való regisztrálás, talán érdemes lenne tanácsot kérni a NoSalty csapatától, hátha tudnak segíteni!
Biztos van más piskótarecept is, ami jó, sőt jobb is...gondolom milyen isteni lehet a cukrászati piskóta! Anyukám anno a vizessel próbálkozott, és az sohasem sikerült, ezért tértünk át erre a variációra. Jó sok töltelékkel ez is nagyon finom! :)
A piskótatésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe szoktam elsimítani. Nem kell megijedni, ha túl lapos, a benne lévő sütőportól szépen meg fog emelkedni és kb. 1 cm magas lesz. Nem tudom, hogy eddig milyen recept alapján sütötted a piskótát (anyukám szerint is borzasztóan nehéz piskótát sütni), de ez pillanatok alatt megvan, és még sose sikerült elrontanom. Próbáld ki Te is, szerintem sikerülni fog! :)
Hozzászólások (15)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Narancshéj !
Elkészítettem első piskotatekercsemet a te recepted alapján.
Tökéletes lett ! :) köszönöm , mentettem ! Baracklekvárral töltöttem de ezt gesztenyéset is megcsinálom hamarosan !
Szia! Életem első piskótatekercsét sütöttem a recepted alapján. Borzasztóan féltem a dologtól, hogy nem sikerül, mármint a tekerés. De jelentem, tökéletes lett! :) Nem variáltam semmit, úgy csináltam ahogy le van írva és simán feltekeredett, kinyúlt, visszatekeredett, semmi törés. KÖSZÖNÖM :)
Kedves Narancshéj:-)
Piskótatekercshez kerestem tésztának valót, a tiédre esett a választásom, remekül működik:-) (A töltelék pudingos-kávés volt.) Köszönöm a jó receptet:-)
Köszönöm a receptet, már többször is elkészítettem és mindig nagy sikert aratott:) Annyit ,hogy én külön pici sóval a fehérjét habbá vertem, és úgy adtam hozzá a masszához.
Kedves v.csilla0630!
Hű, örülök és nagyon szívesen! :) A só jó ötlet, attól elvileg nagyobb lesz a hab (cukor vagy 1-2 csepp citromlé/ecet is ezt eredményezi).
Üdv: Narancshéj
Azért nem sikerülhetett, mert kevés gőz kell hozzá, és nem szabad kiszárítani.Narancshéj!Azért nincs harag, csak a tapasztalatomat írtam meg,ez nem jelenti persze azt, hogy nem jó a tiéd.Kár, hogy az enyémet nem tudom neked bemutatni, pedig szerettem volna, de valami hiányos a gépemen.Üdv.
Kedves zsuzsamama56!
Egyáltalán nincs harag, sőt! Örülök, ha más is megosztja velem a tapasztalatait, örömmel fogadok minden építő jellegű tanácsot és véleményt. Sok hasznos trükköt, tippet olvastam már ezen az oldalon, amiket hasznosítani tudtam. Sajnálom, hogy nem sikerül a szakácsként való regisztrálás, talán érdemes lenne tanácsot kérni a NoSalty csapatától, hátha tudnak segíteni!
Üdv: Narancshéj
Az alapreceptbe egyáltalán nem kell olaj.Attól csak tömött lesz, és nem az a cél.Én 3 évien át nap mint nap ezt sütöttem,a cukiba.
Kedves Némethné Zsuzsa!
Biztos van más piskótarecept is, ami jó, sőt jobb is...gondolom milyen isteni lehet a cukrászati piskóta! Anyukám anno a vizessel próbálkozott, és az sohasem sikerült, ezért tértünk át erre a variációra. Jó sok töltelékkel ez is nagyon finom! :)
Üdv: Narancshéj
Bocsi de csak most tudok válaszolni!Sikerült a piskóta tökéletes a recept köszönöm!!
Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy sikerült! :)
Köszönöm a válaszod,az én receptem az nem olajos hanem vizes piskóta!Holnap megsütöm és beszámolok róla.Köszi még egyszer!
Nagyon szívesen! Bízom benne, hogy sikerülni fog, jó sütést! :)
Azt szeretném kérdezi mekkora tepsibe simítod?Olyan szép a piskótád nekem sose sikerül mert mindig eltörik!
Kedves sbea81!
A piskótatésztát 30x40 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe szoktam elsimítani. Nem kell megijedni, ha túl lapos, a benne lévő sütőportól szépen meg fog emelkedni és kb. 1 cm magas lesz. Nem tudom, hogy eddig milyen recept alapján sütötted a piskótát (anyukám szerint is borzasztóan nehéz piskótát sütni), de ez pillanatok alatt megvan, és még sose sikerült elrontanom. Próbáld ki Te is, szerintem sikerülni fog! :)
Üdv: Narancshéj