r
Nosalty Logó

Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Balogh Nóra
Gesztenyés-meggyes szelet Nóra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Összesen 5159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Összesen 237 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 860 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3484.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    777 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    1520 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    896.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1385 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3043 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1116 micro
Összesen 5159 kcal
  • 6% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk az étolajat és a natúr joghurtot, beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elvegyített lisztet, jól kikeverjük.
  2. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben (az enyém 38*25 cm-es), 15-20 perc alatt, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.

Csokoládékrém

  1. A csokoládékrémhez az ét- és tejcsokoládét összetördeltjük, a tejszínnel összeolvasztjuk. Kihűtjük a krémet.

Meggyes réteg

  1. A meggyes réteghez a meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk, majd további 5 percig főzzük, majd fahéjjal és barna rummal ízesítjük. Botmixerrel pürésítjük. 20 g zselatint jéghideg vízbe áztatunk, majd mikróban felolvasztjuk, és összekeverjük a meggyel. Kihűtjük.
  2. A tésztát megkenjük a csokoládékrémmel (ha nem elég szilárd, betesszük a hűtőbe), majd a meggyel, hagyjuk dermedni.

Gesztenyés krém

  1. A gesztenyemasszát és a krémsajtot összekeverjük. A habtejszínt felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a gesztenyés masszát.
  2. A kész gesztenyés krémet eloszlatjuk a süteményen. Ízlés szerint kakaóporral, csokoládéforgáccsal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x25
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9231
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Balogh Nóra 4 recept

Édes csokoládékrém savanykás meggyes réteggel, s mindez megkoronázva gesztenyével... élmény az ízlelőbimbóknak.

Hozzávalók

Tészta

Csokoládékrém

Meggyes réteg

Gesztenyés krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!