r
Nosalty Logó

Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3337 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 210 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    625.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 557 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3755.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    412.4 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1486 micro
Összesen 3337 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, és a hozzávalókból vizes piskótát készítünk. Megsütjük.
  2. Mielőtt kivesszük a sütőből, előkészítünk egy darab sütőpapírt, amivel felgöngyöljük a piskótát.
  3. A sütőpapírt megszórjuk kevés porcukorral, erre tesszük ki a még meleg piskótát, és felgöngyöljük (ennek hiányában nedves konyharuha is megteszi). Így hagyjuk kihűlni.
  4. Addig elkészül a krém. Elkeverjük a pudingport 3 ek cukorral és 3,5 dl tejjel. Ezt a keveréket sűrűre főzzük.
  5. A gesztenyemasszát átnyomjuk pl. krumplinyomón, és elkeverjük a porcukorral.
  6. Mehet hozzá a mascarpone és a kihűlt puding. Jó habosra keverjük, majd kitekerjük a piskótát, és megtöltjük vele.
  7. Felgöngyöljük. Hagyunk annyi krémet, hogy kívül is bevonjuk a sütit.
  8. Díszítésként kakaóporral szórjuk meg.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 242
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 35068
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés-mascarponés piskótatekercs
Németi Olga 105 recept

Több doboz mascarponét vettem, és nem akartam megint tiramisut készíteni. Így jött az ötlet, hogy a gesztenyével töltött piskótatekercsbe margarin helyett mascarponét teszek.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek