r
Nosalty Logó

Gesztenyés kuglóf vörösáfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pussycat
Gesztenyés kuglóf vörösáfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 387 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    881 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    919 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 2313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük elektromos kézi habverővel, hozzáadjuk a tejet és az olvasztott vajat.
  3. A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük az áfonyával együtt, és a tojásos keveréket hozzáöntjük. Jól elkeverjük.
  4. A kuglófformát erősen kivajazzuk, és liszttel szórjuk be.
  5. A masszát beleöntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük, kb. 60 perc.
  6. Rácsra borítjuk, ha kihűlt, porcukrozzuk, és szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6149
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Ajánló

Kávéhoz, kakaóhoz nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Mivel itt Ausztráliában nem lehet kapni gesztenyemasszát, nagyon megörültem, amikor legalább gesztenyelisztet kezdtek árulni egyes boltokban. Vettem is belőle, és megpróbáltam gesztenyepürét/krémet készíteni belőle, de annak nem megfelelő. Nem igen ízlett nekem, sem a családnak. Hiába a friss vagy fagyasztott gesztenyemasszának nincs párja. Így aztán a maradék gesztenyeliszttel kellett valamit kezdeni. Ezt a receptet találtam az interneten, csak annyit változtattam rajta, hogy én vörösáfonyát tettem bele mazsola helyett, amit eredetileg a recept ajánlott. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek