r
Nosalty Logó

Gazdag tavaszi spenótsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Csilla2111
Gazdag tavaszi spenótsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    703 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    2122 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4913 micro
Összesen 376 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1406 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    384 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    4244 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9825 micro
Összesen 756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1843 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amennyiben nincs előmosva, megmossuk a spenótot. A tojás legyen jó keményre főzve (ha jó hideg vízbe tesszük főzés után, könnyen lejön a héja), vágjuk fel cikkekre. Húzzuk le az avokádó héját (ha érett, ez könnyen megy), szedjük ki a magját, és vágjuk hasonló cikkekre.
  2. A salátát csupán össze kell rakni, melynek sorrendje legyen a következő: az avokádót rakosgatjuk legalulra a tálban, erre halmozzuk a spenót levélkéket, rászórjuk az olajbogyót és a diót, erre sorakoztatjuk a tojás cikkeket, majd rátekerünk egy kis borsot.
  3. A citromlevet és az olívaolajat kis tálban elegyítjük, és tálalás előtt a salátára öntjük, majd az egészet alaposan, óvatos mozdulatokkal, összeforgatjuk. Ha a salátát tálalásig hosszabb ideig várakoztatjuk, célszerű az öntetet az avokádó rétegre önteni, így ez megvédi az oxidációtól (szép színe marad, nem barnul meg).
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6791
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilla2111 3 recept

Láttam egy fotón valamiféle hasonló salátát, ami megtetszett. Ez az én receptem hozzá. Az ízek nagyon klasszul kiemelik egymást. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!