r
Nosalty Logó

Gateau Marcel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Gateau Marcel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 377 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 561 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    277.1 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1711 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2952.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    437 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    639 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1919 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1860 micro
Összesen 4477 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 377 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. Egy 22 cm-es átmérőjű tortaformát vajjal kikenünk, és sütőpapírral kibélelünk (alját és oldalát).
  2. A csokoládét és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk.
  3. A tojássárgákat 130 g cukorral és a kikapart vaníliamaggal kézi mixerrel habosra verjük. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  4. A már kihűlt csokoládé-vaj masszát óvatosan a tojássárgája habhoz keverjük. Majd adagonként hozzákeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  5. A krémet két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket hűtőbe tesszük.
  6. A krém másik felére rászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük. Az előkészített tortaformába öntjük, betoljuk a 175 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük. Kivesszük, és hűlni hagyjuk. A tortaformából kivesszük.
  7. A tortalapot egy tányérra tesszük, köréje csatolunk egy tortakarimát.A narancslekvárt rákenjük a tortára, majd rásimítjuk a maradék krémet.
  8. A kész tortát legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A tortakarimát eltávolítjuk. Megszórjuk a csokoládéforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 334
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18054
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az unokahúgomnak készült ez a finom sütemény. A receptjét is ő szerezte valahol a messzi Dániában, és elküldte nekem is. Tálalás előtt megszórhatjuk kakaóval is.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?