r
Nosalty Logó

Garnélás cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Garnélás cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 1037 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 1037 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    314 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21852.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    532 mg
  • Kálcium
    4569 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    5389 mg
  • Nátrium
    10779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1499.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3115 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4737 micro
Összesen 4141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Garnéla

  1. Forrásban lévő, sós vízbe beleteszünk 3 gerezd fokhagymát és az 1 kg garnélarákot. Az újra forrástól számítva 7-10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Töltelék

  1. Aprítóba teszünk egy kis fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, csokor petrezselymet, és nem túl pépesre aprítjuk őket, majd egy tálba tesszük a masszát.
  2. A garnélarákot szintén nem túl pépesre aprítjuk, és a tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit, tejszínt, és az egészet jól összedolgozzuk.

Összeállítás

  1. Egy tepsit vagy jénai tálat jól kivajazunk, és a töltelékkel elkezdjük megtölteni a cannelloni csövecskéket. A tepsiben egymás mellé fektetjük őket szorosan.
  2. Rászórjuk a háromféle sajtot és a nagyon picire aprított brokkolit. (A brokkoli elhagyható.)
  3. Végül a tojást felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és az egészre szépen elterítve ráöntjük.
  4. Mehet az előmelegített, 190 C-os sütőbe, nem kell letakarni, kb. 15 perc után én meg szoktam szúrni egy csövet, hogy eléggé megpuhult-e. Ha nem és már a levet is felitta a tészta, akkor még egy kicsi tejszínt utánaönthetünk. Akkor van készen, ha a cannelloni csövek megpuhultak.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1074
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Ajánló

Tálaláskor egy gerezd citromot ajánlok hozzátenni, a rák mindenképpen megkívánja. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors, egyszerű és finom fogás, ha valaki szereti a garnélás ételeket, ez egy kicsit másfajta elkészítési mód, mint általában a szokásos olíva-fokhagyma-paradicsom kombináció. 

Hozzávalók

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!