r
Nosalty Logó

Garnéla spanyol módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Garnéla spanyol módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 790 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1578 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 790 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4942.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    2867 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    817 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    270 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2277 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 1578 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és kb 1/2 cm-es kockákra, (de lehetnek kicsit nagyobbak is), darabkákra vágjuk.
  2. A garnélákat, ha kell megtisztítjuk, (a bélcsatonájukat eltávolítjuk). A héjukat rajtuk is hagyhatjuk.
  3. Egy széles aljú serpenyőben az olívaolajat felforrósítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, amit pár pillanatig sütünk. Beleszórjuk a chilit is, ezt is kicsit megfuttatjuk az olajon. Amint megérezzük a chili illatát, már jó is.
  4. Ezután beletesszük a jól szárazra itatott garnélákat, és mindkét oldalukat 1-2 percig sütjük. Szinte csak addig, míg szép rózsaszínűek lesznek, és összegömbölyödnek.
  5. A legvégén megszórjuk a megvágott petrezselyemmel, megfuttatva ezt is kicsit, összekeverjük, és már kész is van.
  6. Kis tálkákba elosztjuk a garnélákat, a fokhagymát, gyengén megsózzuk, és rámerjük az összes olívaolajat is.
  7. Friss ropogós bagettel a legfinomabb, ezt kínáljunk hozzá!
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 29793
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Garnéla spanyol módra
Vicikó 251 recept

Jó pár évvel ezelőtti, kanári-szigeteki nyaralásunk emlékeihez tartozik ez az étel. Egyik este megkóstoltuk... nem tudtunk szabadulni az ízétől, annyira finom volt, hogy utána szinte minden este ettük. Olyan igazi mediterrán ízvilág... friss garnéla, fokhagyma, a ropogós bagett és a finom spanyol olívaolaj, amit kitunkolhatunk...! Ez egy tipikusan spanyol étel, amit főételnek is készíthetünk (a garnélák számától függ). A legkisebb Tapas-bároktól kezdve, szinte mindenhol megtalálhatjuk. A mi szép, magyar, nyári estéinken is ide varázsolhatunk egy kis mediterrán hangulatot ezzel a tulajdonképpen rendkívül egyszerű és egyszerűen elkészíthető, mégis annál sokkal különlegesebb, finomabb étellel. Biztos siker.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek