r
Nosalty Logó

Galuskás zöldborsóleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Galuskás zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 63 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1407.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    903 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1033 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3166 micro
Összesen 358 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    60.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5628.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1144 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    3612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    220 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    840 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    368 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    4134 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12665 micro
Összesen 1429 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A borsót szórjuk a felolvasztott vajra, s szüntelenül kevergetve pároljuk.
  2. Ha már majdnem puha, hintsük meg finomra aprított petrezselyemmel, liszttel, s ha a liszt egy csöppet megszínesedett, csorgassuk rá a tejet.
  3. Öntsük fel ugyanannyi vízzel, sózzuk.
  4. Ha felforrt, a tojásból, vajból, lisztből kevert masszát mokkáskanállal szaggassuk bele.
  5. Amikor a megfőtt, galuskák feljöttek a tetejére, a leves elkészült.
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9939
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti receptben 4dl tej szerepel, és ugyanennyi vízzel öntik fel. Nekem a  8dl leves kevésnek bizonyult, így módosítottam. A leveskockákat sem muszáj beletenni, de nekem így ízletesebb.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek