r
Nosalty Logó

Fúziós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzso83
Fúziós torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 784 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 9396 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

Krém

Összeállítás

Összesen 152 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 784 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    273.6 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    4150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17901 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    455 mg
  • Kálcium
    6705 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    5377 mg
  • Nátrium
    5003 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1075.9 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1513.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3533 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    829 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    2810 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4497 micro
Összesen 9396 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Tészta

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral (csak az alját), és a sütőt bemelegítjük 180 fokra. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
  2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
  3. Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz.
  4. Következik a liszt hozzáadása. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába.
  5. A masszát beleöntjük a formába, és mehet a sütőbe. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150 fokra, és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. Ha már jó, lekapcsoljuk a sütőt, és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett. Kivesszük, és hagyjuk kicsit hűlni, majd körbevágjuk a piskótát a formában, és az oldalát levesszük. Óvatosan rácsra tesszük, és az aljáról levesszük a sütőpapírt.

Krém

  1. A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel, kézi habverővel, elkeverjük a cukrot, lisztet és a vaníliás cukrot. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd.
  2. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, besűrítjük, amíg puding állagú nem lesz. Ekkor a tüzet elzárva, még forrón hozzáadjuk a tejfölt.
  3. Félretesszük, és kihűtjük, 10-15 percenként megkavarjuk, hogy ne bőrösödjön be.

Összeállítás

  1. Amikor a krém is és a tészta is kihűlt, összeállíthatjuk a tortát. (Nekem ez az adag 36x37 cm-es tepsiben, 2 adagban sült meg, amit még elfeleztem.) 4 tortalap lesz és mindegyikre megy egy adag krém. A tetejére pedig a felvert tejszínhab és ízlés szerinti díszítés.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1243
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fúziós torta
Erzso83 10 recept

Ez a torta a nevében is mutatja, egy fúziós torta, méghozzá 3 receptből "gyúrtam" össze a család igényei szerint. A legidősebb fiam 13. születésnapjára készítettem el 30 személyre, és mit is mondhatnék, sietni kellett a fotózással, mielőtt elfogy. Nagyon finom, könnyű desszert, elkészítésére kell időt szánni, érdemes előbb megsütni a tésztát, utána a krémet elkészíteni, és amikor ideje van az embernek, akkor összeállítani. Megéri a fáradságot.

Hozzávalók

Tészta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek