r
Nosalty Logó

Fűszervajas sült orada

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fűszervajas sült orada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 462 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 1852 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A halhoz

A fűszervajhoz

Összesen 214 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 462 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    173 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    432 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 1852 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 214 Kcal

Hozzávalók

A halhoz

A fűszervajhoz

Elkészítés

A halhoz

  1. A tisztított halat megmossuk. (A piacon kérésünkre megpucolták, és kibelezték. Aki irtózik a fejétől, levághatja, mi sütés után tettük ezt meg.)
  2. A hal külsejét jócskán megszórjuk a grill halas fűszersóval.
  3. A fűszervajhozzávalóit összekeverjük, és a hal belső bendőjét megkenjük vele.
  4. Ezután a hal hasába egy szál rozmaringot rejtünk, és a külsejére citromot csepegtetünk.
  5. Olívaolajon addig sütjük őket, amíg a húsuk ki nem fehéredik, illetve a bőrük meg nem pirul. Érdemes forgatni őket, hogy a bőrük ne tapadjon teljesen a serpenyő falához.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19956
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Ajánló

Köret: bazsalikomos paradicsom-olívabogyó saláta. Ital: száraz fehérbor, pl. Chardonnay.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az orada (jelentése: aranyozott) egy olyan tengeri hal, mely külső jellemzői miatt kapta nevét, miszerint kopoltyúfedőjén hosszúkás aranyszínű sáv vonul végig, homlokán aranysárga szalagot visel, oldalain pedig aranyfényű sávok futnak. Tavalyi horvátországi nyaralásunk alkalmával a helyi halpiacon győztek meg minket, hogy ezt a fajtát kóstoljuk meg. Örülünk, hogy engedtünk a nyomásnak...:) Húsa igen ízletes! Magyarországon láttam már a budapesti Lehel piacon, illetve a METRO-ban is.

Hozzávalók

A halhoz

A fűszervajhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek