Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve recept

hozzászólások (7)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

összesen: 933 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

összesen: 5592 kcal

energiatartalom / 100 g *

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

összesen: 89 kcal

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-16 18:36

Kedves szépróza!
Nincs nagy tapasztalatom, ezért kínlódtam a tyúkokkal és kakasokkal világ életemben:-))
De mivel egy kakaspörkölt nem egy utolsó dolog, és a tyúkot is a saját lagzimra visszagondolva, csak meglehet főzni, csúcs húslevesnek, ezért gondoltam, hogy megy az, csak valamiért nekem nem:-)))
Ezért használtam a húspuhítót végső mentsvárként:-))
A barátnőm 4 mázsás anyadisznójához egy szavam se volt, mert már akkor leesett az állam amikor élve láttam, a húsa csodás, de a látványa rögtön megmondta, hogy nagyon megkínlódok vele, hogy abból porhanyós csoda legyen,de azért ezzel a húspuhítóval sikerült:-)))
Én se vagyok disznó párti, de ha már adnak, fogadd el,....szól a mondás:-)) És ne kritizálj, szól a másik, de ha ehetetlenül szép a hús,...akkor muszáj megszólalni, mert élvezni az evését, nem lehet:-(( A barátnőm meghívott ebből a négy mázsás élményből, egy ebédre,tárcsán sült csoda volt, háááát, rágni, azt már tudunk, ez volt a megállapítás, mert lenyelni nem tudtuk, amit rágtunk vagy 15 perce,...és még jó,hogy
nem mi kritizáltunk, hanem a saját gyerekei szóltak, hogy ez most nem volt finom.:-((
Legközelebb ekkora állatot nem is vesznek, remélem:-))
Szerintem a házi tyúk, főleg ha saját házi, biztos, hogy jobb és finomabb, mert a bolti, az bolti, és hiába vettem háztól, mondhattak bármit ,főleg, amit hallani akartam, csak hogy vegyem már meg azt a tyúkot.Szóval ennyit a hús puhaságról,...és ilyenkor nem merek mást venni, csak csirkemájat és csirkemellfilét.:-))
Nagyon szép nyári hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-07-14 21:09

Kedves szépróza!
Biztos igazad van, lehet, én csináltam anno valamit rosszul, és ezért ehhez a verzióhoz fordultam, bevált, és azért csináltam így,....legközelebb, megpróbálom ahogy Te írtad, biztosan a nélkül is sikerülnie kell:-))
Viszont egy négy mázsás, anyadisznó húsát eddig, akármivel pácoltam, akármeddig sütöttem, puhára soha nem tudtam varázsolni.Ott is kellett a húspuhító.Nekem.:-)
Persze, lehet, ott is valamit nem jól csináltam, de köszi a biztatást és a segítséget:-))
Szép napot holnapra:-))
Éva-Anyóca

szépróza
szépróza / szépróza Sat, 2011-07-16 15:52

Kedves Éva-Anyóca,

nem kétlem, hogy hasznos dolog, csak nekem soha nem volt még szükségem rá. Eszembe nem jutott megkérdőjelezni a tapasztalatod, és biztos finom is a recept.
Disznóhoz nem értek, nem szeretem, nem sütök. Ha egyszer mégis, akkor biztos fogom használni ;-)

szép napot!

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-07-14 17:24

Kedves Éva-Anyóca,

épp a napokban sütöttem tyúkcombot, és két óra párolás után mindenféle trükk nélkül megpuhult. utána még szépen megpirítottam (kb. fél óra alatt) :-)
nem kételkedem benne, h isteni lehet a recepted (ki is fogom próbálni), de szerintem a húspuhító bátran elhagyható :-)

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2011-05-07 22:13

Én megkegyelmeztem volna a 3 tyúknak, még akkor is, ha nem tojnak :)

933
fűszersó 35 g
tyúk 1 kg
tyúk 30 dkg
szárnyas fűszerkeverék 50 g
oregánó 4 tk
bazsalikom 4 tk
pizza fűszerkeverék 4 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
sűrített paradicsom 1000 g
petrezselyem 0 ízlés szerint
spagetti tészta 750 g
víz 3 l
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
trappista sajt 10 dkg