r
Nosalty Logó

Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 933 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 89 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3710.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    2560 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1534 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    47940 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 933 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    298.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22263 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    646 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3683 mg
  • Nátrium
    15358 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.1 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    4334 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1382 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    134 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1971 micro
  • Kolin:
    945 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    9206 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    287640 micro
  • Lut-zea
    439 micro
Összesen 5592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4593 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 89 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húsokat mossuk, a combokat félbe, a szárnyakat háromba, a mellet szeletekre vágjuk.
  2. A comb húsos részét éles késsel bevágjuk egy-két helyen. Tálba téve, beszórjuk a húsokat a húspuhítóval, négy órányit áll benne a hús (ez már előkészületi idő!).
  3. Lemossuk a húsról a húspuhítót.
  4. Alaposan beleforgatjuk a sült csirke fűszerkeverékbe a húsokat, és mivel a tyúkcombon van egy kevés zsírosabb rész, a nagyját levágjuk, és kisütjük. (Tényleg csak kevés van rajta, amennyi éppen csak kell!). Nem kell alá zsiradék, semmilyen!
  5. A tetejét megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, pizza fűszerkeverékkel, petrezselyemzöldjével. Rászórjuk a finomra vágott fokhagymát.
  6. Ráöntjük a sűrű paradicsomleveket ,éppen el fogja lepni! (J ó minőségű,sűrű finom paradicsomsűrítmény legyen!)
  7. A jénai fedelét rárakjuk a jénaira. A sütőbe tesszük a középső rácsra, főzzük-pároljuk.
  8. Kivesszük, késsel megnézzük a hús puhaságát, ekkorra már jó puhának kell lennie, a apradicsomsűrítményt a hús beszívja magába, és a fűszerek következtében nagyon finom sűrű szaftja lesz
  9. Visszatesszük a sütőbe, ami melegen tartja.
  10. Feltesszük főni a vizet a tésztának, olajos, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tálaljuk a szósszal és a hússal.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6543
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 07.

Ajánló

Nagyon finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres tyúkszárny és -comb sütve
Éva-Anyóca 350 recept

Megérkezik nemsokára az új előnevelt csirkeállomány, és mivel a három megmaradt tyúkom már tojást se tojt, úgy döntöttünk, akkor elbúcsúzunk tőlük. Én tyúkot és kakast nehezen kezdek el főzni, nincs még gyakorlatom a főzésében. Több órás főzéssel belekezdtem, de még akkor se volt az az igazi puha. Volt, aki azt tanácsolta, a tyúkpörköltnél az utolsó 15-20 percnél tegyél bele 1 tkanál szódabikarbónát, az puhítja,....hát lehet, hogy puhult valamit, de a gyomrunk is égett. Nem volt jó:-(. Kaptam egy másik tanácsot, hogy Kotányi Húspuhítóba forgassam bele akár egy egész éjjelre a húsokat, majd mossam le, és tetszés szerint fűszerezzem, és főzzem, aminek szeretném .Ez bejött!:-) Életemben még ilyen puhára főzött tyúkot nem ettem, és a család sem, nem győzték dicsérni, én meg annyira örültem, hogy végre sikerült, azt a híres tyúkot "elkapni", és finomra, puhára főzni:-). Finom ebéd lett ezen részekből, és mivel laktató, két napra lett elég. A tyúkok  többi részét, kiadagolva, becsomagolva, a fagyóba tettem. Jobb időkre.:-)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek