r
Nosalty Logó

Fűszeres - tüzes sertéskaraj

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Fűszeres - tüzes sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 892 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    627.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1478 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    1628 micro
Összesen 892 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    217.5 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5675 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    513 mg
  • Kálcium
    724 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    3063 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    525 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    160 micro
  • K vitamin:
    806 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1395 micro
  • Kolin:
    671 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    5913 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    32940 micro
  • Lut-zea
    6514 micro
Összesen 3571 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    930 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprika ereit-magjait ízlés szerint megtartjuk/eltávolítjuk, és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket leöblítjük, szárazra töröljük, meghintjük sóval, borssal, majd lisztbe forgatjuk és kb. 4-5 ek felforrósított olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Kivesszük a zsiradékból és melegen tartjuk.
  3. Üvegesre pároljuk kevés olajon a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, levével együtt a paradicsomot, majd lefedve kb.15-20 percig sűrítjük. Beleszórjuk a lecsepegtetett kukoricát, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráfektetjük a hússzeleteket és összeforrósítjuk.
  4. Kevés olajon megpirítjuk a gombát. A tésztát kifőzzük, leszűrve a gombához keverjük és megszórjuk a petrezselyemmel.
  5. A húst a mártással és a tésztával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5572
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 05.

Ajánló

Rosét, vagy vörösbort ajánlok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres - tüzes sertéskaraj
Ágicámdrágám 31 recept

Ezt a receptet kb. 10 évvel ezelőtt találtam a Nők Lapjában. Azóta is nagy kedvencünk, gyakran készítem el. Annyi változtatással, hogy az eredeti recept 2 doboz hámozott, feldarabolt paradicsommal készül. Nálunk a hús mennyiségéhez kevésnek bizonyult a mártás. Aki szereti a csípős ízt, annak különösen ajánlom, de lehet csípősségmentesen is elkészíteni ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek