r
Nosalty Logó

Fűszeres tejszínes csirkeragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Fűszeres tejszínes csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    837 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    117.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3348.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    446 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    463 micro
Összesen 1486 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felső csirkecombokat megtisztítjuk, levesszük a bőrét, s a húst apró kockákra vágjuk. Én ilyenkor a csontokat le szoktam fagyasztani, s amikor legközelebb húslevest vagy zöldborsólevest főzök, akkor abba rakom bele.
  2. Egy kb. 25 cm átmérőjű lábasba beleöntjük az étolajat, ha felmelegedett, akkor rászórjuk a húskockákat, s megsózzuk. Közben néha megkeverjük. Ha elkezd forrni, sisteregni, akkor levesszük takarékra a gázt, s fedőt rakunk rá. Forrástól számítva kb. 20 percig pároljuk (néha megkeverjük, hogy oda ne égjen), majd rászórjuk a fűszereket, a mustárt. A lisztet 1 bögrébe rakjuk, majd ráöntjük a tejszínt, villával összekeverjük, majd ráöntjük a húsra, s jól elkeverjük.
  3. Utána kis lángon még kb. 15 percet forraljuk, gyakran megkeverjük. Megkóstoljuk, hogy elég sós-e. Ha nem, akkor még tehetünk rá kis sót, de ha már jó íze van, akkor el is zárhatjuk alatta a gázt, s rárakjuk a fedőt, hogy picit pihenjen.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 11.

Ajánló

Én rizst szoktam hozzá főzni, mi azzal szeretjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akár csirkemellből is készíthető, de mi a csirke felsőcombot szeretjük a legjobban. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?