Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres szilvaleves recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A szilvaleveshez

A díszítéshez

összesen: 432 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

A szilvaleveshez

A díszítéshez

összesen: 1295 kcal

energiatartalom / 100 g *

A szilvaleveshez

A díszítéshez

összesen: 79 kcal

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2014-12-24 16:59

Ezt a levest választottam a karácsonyi ételsorba. Nagyon jól választottam!

Murhauz
Murhauz / Murhauz Tue, 2014-12-23 17:38

Sok receptben olvasom a Créme Fraiche-t mint spéci hozzávalót, és a legtöbben nem tudják mi az, hol lehet beszerezni. Ez nem más mint a tejföl franciául, nem sokban különbözik a sajátunktól. Ezért nem is értem miért kell puccosan crame fraiche-t irni...
Bocsánat, nem megbántani akartalak, amúgy a recept remek, karácsonyra csinálom :)

tuncsa
tuncsa Sat, 2014-08-02 13:55

Isteni, már többször elkészítettem. Nem lehet megunni.

TRózsa
TRózsa Tue, 2012-01-31 18:49

Szia! Már régóta készülök elkészíteni ezt a levest. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy ez nyári leves hidegen, vagy téli melegen. A story-ból inkább az utóbbira tippelnék, viszont a kommentek ideje az előbbire utal.
Rózsa

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-08-06 11:54

Nagyon finom, a héten már megfőztem egyszer, de tartok tőle, hogy ismétlés lesz belőle holnap...:-))

manga
manga Mon, 2011-07-18 21:20

nagyon jóóó, vajon ha most elrakott szilvabefőttből csinálom az is jó?

Meadow
Meadow / Meadow Thu, 2011-01-13 17:00

Kedves Tria!

Nagyikám még a pre-botmixeriánus korszakban egy fém szitán törte át az ilyesmit, attól lett krémes. (Az öcsém nem ette meg a spenótot, ha darabok úsztak benne...)
Hátha a szilvával is működik :)

Üdv

Tria
Tria Sat, 2011-01-08 13:12

Petra,
köszi, ki fogom próbálni, aztán majd írok, milyen lett! További szép napot!

petra
Petra / petra Fri, 2011-01-07 18:18

Tria,
habverővel sajnos nem lehet pürésíteni, homogenizálni a levest
szerintem darabosan is nagyon finom lehet, úgyhogy ez ne legyen akadály:-)

Tria
Tria Fri, 2011-01-07 16:40

Üdv! Ha nincs botmixerem, attól még el tudom készíteni valahogyan? Nagyon tetszik ez a leves! Habverővel is működik esetleg?

Gyermely2009
Gyermely2009 Mon, 2010-09-06 08:56

Fantasztikus a fenti krémleves.Köszönöm a receptet !!Én az édesszájúaknak picit édesített , kis tejszínhab halmokra mertem. Fenséges, nincs rá más szó !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-05 21:35

Szia! Nagyon finom a leves, és gyönyörű a színe! :) A Créme fraîche-t nem volt még alkalmam megkóstolni, viszont volt itthon mascarpone, az remekül passzolt hozzá!

432
szilva 1 kg
száraz vörösbor 5 dl
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
szegfűszeg 0.5 teáskanál
cukor 6 csapott ek
citromhéj 1 citromból nyert
crème fraîche 6 dkg
borsmentalevél 4 db