r
Nosalty Logó

Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Fűszeres sült padlizsán kuszkusszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 636 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1788.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    668 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    216.5 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    893.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1900 micro
Összesen 2539 kcal
  • 3% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  2. A zúzott fokhagymát egy kis tálban összekeverjük a római köménnyel, a koriandermaggal, a chilipehellyel és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a citromhéjat, fél teáskanál sóval ízesítjük és az egészet 100 ml olívaolajjal kikeverjük.
  3. A padlizsánokat félbevágjuk, majd keresztben, jó mélyen beirdaljuk, de ügyeljünk rá, hogy a héját ne vágjuk át!
  4. Az előzőleg elkészített fűszeres páccal bekenjük a padlizsánokat. Nyugodtan kenjük rá mindet, mert beszívja, és nem lesz túl fűszeres a végeredmény!
  5. A padlizsánokat vágott felükkel felfelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 40 perc alatt megsütjük őket.
  6. Ezalatt a kuszkuszt egy tálba tesszük és felöntjük 140 ml forró vízzel. Lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
  7. A datolyát, a koriandert, a mentát, az olajbogyót és az újhagymát apróra vágjuk, majd a mandulával együtt a kész kuszkuszhoz keverjük. Hozzáadjuk a maradék 50 ml olívaolajat és a citromlevet, majd tálalásig félretesszük.
  8. A megsült padlizsánszeletekre kevés kuszkuszt halmozunk, megszórjuk plusz aprított korianderrel, kanalazunk rá a kecsketejes görög joghurtból, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megesszük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 24271
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Yotam Ottolenghi és Sami Tamimi csodálatos Jerusalem című könyvében található ez a recept. Aki teheti, az szerezzen magának egy példányt, mert kiválóan reprezentálja szülővárosuk muszlim, keresztény és zsidó konyhájának változatos egyvelegét és fúzióját! Ez a recept pedig a legjobb dolog, ami idén a padlizsánokkal történhet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek