r
Nosalty Logó

Fűszeres-húsos samosa sörrel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Soproni Óvatos Duhaj
Fűszeres-húsos samosa sörrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 3995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    43 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    258.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7282 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    2091 mg
  • Nátrium
    3840 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1163 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1566 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2087 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3801 micro
Összesen 3995 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 153 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Elkészítés

a tészta

  1. A fűszereket egy mozsárban összetörtjük, majd hozzákeverjük a olajat. A mennyiségek csak iránymutató jellegűek, nyugodtan kísérletezzük ki a nekünk legjobban ízlő ízkombinációt.
  2. A finomra aprított újhagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük az olajos fűszerkeveréket, és pár percet együtt pirítjuk, hogy intenzívek legyenek az ízek.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáöntjük a worcestershire-szószt, a tamarind pasztát, valamint a sört - nagyjából 3 decit, de ha valaki sörösebben szereti, mehet bele egy üveg is. Keverjük össze alaposan, majd időnként megkeverve főzzük egy bő negyed órát, hogy elfőjön a leve.
  4. A kész húsos raguhoz hozzáadjuk a főtt burgonyát, egy krumplitörővel összetörjük, és elkeverjük. Pár perc alatt összemelegítjük, majd félretesszük hűlni.

fűszerkeverék

  1. A csicseriborsólisztet a sóval és az olajjal morzsásra keverjük. Hozzáöntjük a vizet, és közepesen kemény, de sima és jól formázható tésztát gyúrunk belőle. Negyed órára - 30 percre félretesszük pihenni.
  2. A tésztából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, melyeket belisztezett felületen 1-1,5 mm vékonyra nyújtunk. Ha jó a tésztánk állaga, akkor ez simán kell, hogy menjen.
  3. A tésztaköröket félbevágjuk, egy-egy így kapott félkörből lesz egy-egy samosa. A félkör alakú tésztát a kezünkbe vesszük, és az egyenes oldalát picikét bekenjük vízzel. Ezután a félkört 60°-os szögben behajtjuk egyszer, majd még egyszer. Ha jól csináltuk, olyan kis tölcsért kell, amelynek az egyik fele dupla tésztás, a másik szimpla.
  4. A tésztatölcsérbe kanalazunk egy-két kanálka tölteléket úgy, hogy nagyjából 3/4-éig teljen meg. Bevizezzük a peremét, majd az ujjainkkal összecsippentjük úgy, hogy teljesen lezárjuk, nehogy kijöjjön belőle a töltelék.
  5. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, és aranysárgára sütjük benne a samosa batyuinkat. Melegen, friss korianderrel megszórva tálaljuk, mártogatósként mentolos joghurtot vagy édes chiliszószt kínáljunk mellé.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4282
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres-húsos samosa sörrel
Soproni Óvatos Duhaj 11 recept

Bár nem a leggyorsabban elkészíthető indiai fogás a samosa, mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele, mert isteni finom! Mi most egy nagyon fűszeres, húsos-sörös verziót mutatunk nektek, ami nem csak szuperjó, de nagyon laktató is. Próbáljátok ki a mi verziónkat, vagy kísérletezzétek ki a saját íz-összeállításotokat! 

Hozzávalók

a tészta

fűszerkeverék

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?