r
Nosalty Logó

Fűszeres halfilé gombával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fűszeres halfilé gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    642 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 252 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4599.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    2567 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    768 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    340 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 1007 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét teljesen kiolvasztjuk, közben vékony (kb. fél centis)szeletekre vágjuk az almát és a citromot.
  2. Az olajat, a szójaszószt és a fűszereket ízlés szerinti mennyiségben összekeverjük egy kis tálkában, és állni hagyjuk addig, amíg a többi előkészülettel nem végzünk.Mivel a gyömbér, a szerecsendió és a borsok is csípőssé teszik az ételt, ezért ezeket csak módjával használjuk, ha nem szeretnénk sárkányként viselkedni.;-)
  3. Egy magasabb falú tepsibe sütőpapírt teszünk, erre kerülnek az alma és a citromszeletek egyenletesen elosztva, majd a halszeletek, melyeknek mindkét oldalát megkenjük a fűszeres olajjal.
  4. Ha maradt még a citromból, akkor azok a szeletek a halak tetejére is kerülhetnek, végül legfölülre jön a gomba.
  5. Nem előmelegített sütőbe téve 20-25 perc sütés elég neki, közepes lángon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 28336
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb története nincs, a legújabb improvizációm az itthon talált alapanyagokból.:-) Köretnek barna rizst főztem mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek