r
Nosalty Logó

Fűszeres csípős dinsztelt karaj

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csutak Enikő
Fűszeres csípős dinsztelt karaj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1743 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    840.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    3474 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 437 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3361.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1851 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2354 micro
  • β-crypt
    498 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 1743 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    987 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsíron puhára dinszteljük az aprított hagymát. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kétféle fűszerpaprikát és a római köményt. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd néhány másodpercig keverjük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a sózott, borsozott hússzeleteket, és elkeverjük, hogy a fűszeres hagyma mindenhol egyenletesen befedje. Hozzáadjuk a paradicsomszószt és a vizet, valamint a harissát vagy csípős paprikakrémet.
  3. Lefedve kb. 50 percig főzzük, amíg a hús teljesen omlósra puhul, a végén pedig fedő nélkül, erős lángon főzzük, hogy elfőjön róla a folyadék, és sűrű, pörköltes szaft vonja be a hússzeleteket.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2142
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres csípős dinsztelt karaj
Csutak Enikő 82 recept

Vannak dolgok, melyek hagyományosan a legjobbak. Ehhez a fogáshoz viszont nagyon talál a modernizálás. Mautner Zsófia bebizonyította ezáltal a recept által, hogy egy kis csavarral a legegyszerűbb ételeket is fel lehet dobni. Ha valaki még nem próbálta volna a karaj-római kömény-paradicsom párosítást, kötelező megtennie! A recept a Nők Lapja Konyha 2014. májusi számából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek