r
Nosalty Logó

Fűszeres-almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Fűszeres-almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 6046 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához:

Öntethez:

Összesen 295 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 1007 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3724.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    890 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    791 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    86 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    721 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1166 micro
Összesen 6046 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 295 Kcal

Hozzávalók

Tésztához:

Öntethez:

Elkészítés

Tésztához:

  1. Az almákat alaposan megmossuk, majd meghámozzuk. Ezt követően pedig, ízlés szerint, felaprítjuk.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük az almaszeleteket, a barna cukrot, az írót, az olajat, a tojásokat, végezetül pedig az összes többi hozzávalót is. Amikor már minden hozzávaló a tálba került, jó alaposan kikeverjük a tésztát.
  3. A sütőformát kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát. A tészta tetejét meghintjük a durvára vágott dióval.
  4. A süteményt a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-55 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
  5. Hideg helyen hagyjuk pihenni, majd 15 perc elteltével kivesszük a formából és hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntethez:

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a barna cukrot. Folyamatos keverés mellet forrásig melegítjük, majd alacsonyra csökkentjük a hőfokot. Újra felforraljuk és két percig folyamatosan keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Forrásig melegítjük, majd levesszük a tűzről és hagyjuk addig, amíg langyos nem lesz.
  2. A porcukrot fokozatosan a mázhoz keverjük. Egy serpenyőbe hideg vizet engedünk, ebbe helyezzük bele a mázzal teli edényünket. Addig keverjük a kanállal, amíg sima és vékony nem lesz. (Ha a máz merevvé válik, akkor visszatesszük a gázra és folyamatos keverés mellett hozzáadunk egy kis tejet.)
  3. Ezzel az öntettel díszítjük a süteményünket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Az almafáink idén ősszel is rengeteg zamatos termést hoztak, így nem is lehetett más az alapja ennek a fűszeres süteményemnek, mint az alma. Azért, hogy a süteményem még inkább idézze az őszi hangulatot, a tetejét durvára vágott dióval is meghintettem. Mivel édesszájúak vagyunk, így készítettem hozzá egy egyszerű karamellöntetet is. 

Hozzávalók

Tésztához:

Öntethez:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek