r
Nosalty Logó

Füstös padlizsánkrém alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolimami
Füstös padlizsánkrém alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 400 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 3191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Összesen 123 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 400 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    300.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6797.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    5604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    1905.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    458 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 3191 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Elkészítés

A padlizsánkrémhez

  1. Parázson sötétbarnára megsütjük a padlizsánokat, a parázsról leszedve nagy tál hideg vízbeszedjük.
  2. 10 percig békén hagyjuk, ennyi idő elég ahhoz, hogy a héja könnyen lehúzható legyen.
  3. Meghámozzuk, a húsról leszedegetjük-leöblítjük a héjdarabkákat, rögtön meglocsoljuk citromlével (ezzel a módszerrel szép fehér marad, és nem barnul meg a padlizsán).
  4. Amikor mindegyik készen van, a citromlevet leöntjük róla, sózzuk-borsozzuk, villával vagy botmixerrel pürésítjük.
  5. Pár percnyi állás után (ez azért kell, hogy a só maradéktalanul feloldódjon) belekeverjük az olajat.
  6. Télire ebben a formában azonnal eltehetjük: tökéletesen bírja a fagyasztást, vagy kisebb üvegekben, a tetejére olajat csorgatva, kidunsztoljuk, felbontás után a kívánt módon ízesítjük.
  7. Amit nem akarunk hosszabb ideig eltartani, azt másnapig hűtőben tároljuk, megkóstoljuk, és ízlés szerint utánafűszerezünk: fokhagymával, mustárral, sült paprikával, dúsíthatjuk néhány összedarabolt keménytojással.
  8. Pirítóssal tálaljuk, de nem kéredzkedik le friss puha fehér/barna/magos kenyérről sem.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13737
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Ajánló

A duci padlizsánok magja keserű lehet, ezért érdemes karcsú jószágokat választani, így a botmixerrel történő pürésítés során se lesz kesernyés a krémünk. Vöröshagyma is dukálna bele, de a só hatására a vöröshagyma levet ereszt, amit én nem szeretek, ezért a hagymát sose keverem hozzá, inkább mellé tálalom. Sütőben is süthető a padlizsán, de akkor nem lesz füstös az íze, egyébként az elkészítése ugyanez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Füstös padlizsánkrém alaprecept
Jolimami 45 recept

Ünnepnapnak számít, ha szabadtűzön készítünk valamilyen ételt, akár szűk családi körben, akár baráti társasággal. A műsor záróakkordja szokott lenni a padlizsánsütögetés, így minden szelet padlizsánkrémes pirítósnál visszajön a kerti buli hangulata.

Hozzávalók

A padlizsánkrémhez

A másnapi ízesítéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek