r
Nosalty Logó

Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Füstölt sajttal töltött csirkemell baconben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 842 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2529 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 179 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2649 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    2621 micro
Összesen 842 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3671.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    288 mg
  • Kálcium
    316 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    381 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    809.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    217 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    7946 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    7862 micro
Összesen 2529 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    461 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 179 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Minden szelet csirkemellre csöpögtetünk pár csepp olívaolajat, majd minden szeletre 1 gerezd fokhagymát reszelünk, és a fokhagymát belemasszírozzuk a húsba.
  3. A csirkemelleket megszórjuk egy csipet szárított rozmaringgal, ha van otthon cserépben, úgy pár levelet letépünk, és azzal ízesítjük a húst.
  4. A füstölt sajtot 1-2 cm-es csíkokra szeljük, minden szelet húsra 1 szelet sajtot helyezünk, majd szorosan feltekerjük a hússzeleteket. A feltekert hússzeleteket bacon szalonnába göngyöljük, és fogvájóval átszúrjuk, így rögzítjük.
  5. A húsgöngyölegeket állítva sütőpapírra helyezzük és sütőben készre sütjük. (Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki a húst, az étel akkor jó, ha a hús már kissé megpirult, a szalonna pedig ropogósra sült körülötte.)
  6. Teflon serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a mézet és a balzsamecetet, amikor a serpenyőben felhabzik (gyöngyözik) a mézes-borecetes mártás, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, majd sózzuk, borsozzuk. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a koktélparadicsomok zöme már megpuhult, ugyanakkor még tartják formájukat, nem málnak szét.
  7. Amikor a paradicsom elkészült, hozzáadjuk a száráról lecsípkedett petrezselyemzöldet, és jól elkeverjük. A petrezselyem a meleg szószban megpárolódik, ugyanakkor megtartja formáját, nem esik össze.
  8. A fusilli tésztát készre főzzük, és a paradicsomos ragut ráöntjük, majd az egészet finoman átkeverjük, ügyelve arra, hogy a paradicsomokat ne nyomjuk szét. Az így elkészült tésztát friss petrezselyemmel és kakukkfűvel megszórjuk.
  9. Miután a hús megsült, a fogvájókat eltávolítjuk, és a paradicsomos-tésztával tálaljuk. Könnyű száraz vörösborral vagy roséval leöblítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 199
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 14959
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az ételt péntek estére, vacsorára készítettem el, a tészta kissé édeskés a méztől, ugyanakkor meglepően jó összhangot alkot a rozmaringos-fokhagymás-füstölt sajtos hússal. Nem baj, ha a hús a sütés alatt nem áll meg a lábán, egyedül arra ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki a sütés során. Nekem és a páromnak nagyon ízlett, jó étvágyat kívánok hozzá! :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek