r
Nosalty Logó

Fürjtojásos muffinreggeli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Codysz
Fürjtojásos muffinreggeli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1369 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3243.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    428 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3434 micro
Összesen 685 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.5 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6487.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1681 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    208 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    3234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    856 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    797 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    5223 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    6869 micro
Összesen 1369 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    376 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A toast kenyérszeleteket közepesen megpirítjuk kenyérpirítóban, és négy részre vágjuk.
  2. Az összes zöldséget, a sajtot és az almát is apró kockákra vágjuk.
  3. A muffinsütő minden nyílásába sütőpapírt teszünk, hogy a széle kicsit kilógjon.
  4. Minden sütőpapírra elhelyezünk egy negyed pirítós-szeletet, amire ráhalmozzuk a zöldségeket, az almát és a sajtdarabokat.
  5. A tetejére szórjuk az ízlés szerinti mennyiségű sót, borsot, petrezselymet, esetleg néhány zöld, hegyes paprika darabot is szórunk rá.
  6. Az összes rekesz tetejére óvatosan ütünk egy-egy fürjtojást, amit vékonyan pirospaprikával szórunk meg.
  7. 10-15 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.
  8. Egy tányérra halmozva sütés után rögtön tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1904
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Codysz 4 recept

Ezt a receptet sok más sütőben elkészíthető reggeli ötvözésével találtam ki. Egy könnyed és ugyanakkor laktató étel, ami a fürjtojás miatt igazi különlegességgé válik. Egy falatra is fogyasztható, de villásreggeliként, minden muffint felvágva is. Utóbbi esetben nem csak az íze, de a látványa is frissítőként hat. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek