r
Nosalty Logó

Frankfurti leves szalonnás rántással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Frankfurti leves szalonnás rántással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 249 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 1492 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Összesen 43 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 249 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3506.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    907 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    822 mg
  • Nátrium
    1430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    3003.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    583 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    3041 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1492 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 43 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A leveshez a zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felaprítjuk. Egy nagy fazékba rakjuk bele, fűszerezzük és öntsük fel annyi vízzel, amilyen hígra szeretnénk. Felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük.
  2. Amíg a leves fő, elkészítjük a rántást. A szalonnát kockára vágva elkezdjük sütni, mikor már van egy kis zsír alatta, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és együtt megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk. Rászórjuk a lisztet a szalonnazsírra, megpirítjuk, tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával, elkeverjük. Kevés hideg vizet adva hozzá visszarakjuk a tűzre, és állandóan keverve felforraljuk.
  3. Ha a zöldségek megpuhultak a levesben, akkor hozzáöntjük a rántást és összeforraljuk.
  4. A pirított virslit meg a szalonnát keverjük a leveshez, de kínálhatjuk csak tálaláskor hozzá, mert van aki a zöldségek ízét szeretné inkább érezni. Ha chilit is rakunk bele és csípősre sikerül, a tejföllel semlegesíthetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18943
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 15.

Ajánló

Friss puha kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már megint leves ehetnékem volt, frankfurtit már nagyon régen főztem, és láttam az egyik szakácskönyvemben ezt a rántásos ötletet. Amúgy habarva készítem, de szalonnával, úgy gondoltam, biztos finomabb lesz. A virslit mindig megpirítva tálalom hozzá, és most nem plusz mosatlan volt, mert abban az edényben készült a rántás is.

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek