r
Nosalty Logó

Frankfurti leves Andi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Frankfurti leves Andi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1362 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 50 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1491 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    1147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4341 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 227 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.5 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    257 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8945.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    779 mg
  • Nátrium
    6884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2992 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    316 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    26046 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 1362 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelkáposztát vékony szeletekre felvágjuk, és a kevés olajon megpirított hagymára szórjuk. Hozzáadunk felkarikázott sárgarépát, és felöntjük 1-1,5 l csontlével.
  2. Fűszerezésében a só és a bors mellett a kömény elengedhetetlen. A felkarikázott virslit a legvégén tesszük bele, amikor a répa és a kelkáposzta már megpuhult, és még egyszer összerottyantjuk.
  3. A legvégén behabarjuk 2 dl tejföllel, és megszórjuk petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 80861
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legnagyobb meglepetésemre, nem mindenki ismeri ezt az igazán finom levest. Nem csak finom, de hála a kelkáposzta jó tulajdonságának, egyben fogyaszt is. Ez az a leves ugyanis, amiből bármennyit ehetünk büntetlenül. Sőt, minél többet eszünk belőle, az annál kedvezőbb lesz fogyókúránk szempontjából. A kelkáposzta feldolgozása a szervezet számára nagyobb energiafelhasználást követel, mint az étellel bevitt kalóriamennyiség.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek