r
Nosalty Logó

Frankfurti koszorú ahogy Eszti készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Frankfurti koszorú ahogy Eszti készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

Összesen 1011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

Összesen 12122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    377 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1011 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.4 g

Zsír

  • Összesen
    682.5 g
  • Telített zsírsav
    304 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    168 g
  • Koleszterin
    3511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    2455 mg
  • Nátrium
    729 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1422.9 g
  • Cukor
    1065 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    969.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4519 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    500 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    2122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4433 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1013 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2912 micro
Összesen 12122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

Elkészítés

A genovai piskótához:

  1. A grillázshoz a cukrot a vízzel elkeverjük, vastag falú lábosban felolvasztjuk és felforraljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott diót (a mogyoró még jobb). Ritkán megkeverve addig forraljuk alacsony lángon, amíg aranyszínű nem lesz. Utána egy alufóliával befedett vágódeszkára simítjuk, majd egy éjszakát állni hagyjuk, hogy megdermedjen.
  2. A tésztához a tojásokat egy tűzálló tálba ütjük, megsózzuk és hozzáadjuk a cukrot. Gyöngyöző víz felett kézi mixerrel addig keverjük, míg kétszeres mennyiségű, sűrű krémet nem kapunk. Levesszük a tálat a vízről, és nagy sebességgel addig keverjük, míg ki nem hűl. Hozzáadjuk a citromhéjat, és további 15 percig keverjük. Lassan hozzászitáljuk a liszt és keményítő keverékét, óvatosan beleforgatjuk. Végül kanalanként beleforgatjuk az olvasztott vajat. Kizsírozott, kilisztezett, középen lyukas tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 45 percig sütjük 175 fokon.
  3. A szirup hozzávalóit összeforraljuk (125 g cukor, 125 ml víz, 4 tk pálinka).
  4. A krémhez a tojások sárgáját egy csipet sóval addig keverjük, amíg halvány színű, habos nem lesz. A vizet a cukorral felforraljuk. A forró szirupot vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos keverékhez, miközben mixerrel keverjük. Egy másik tálban a szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a vaníliával, és kanalanként hozzáadjuk a tojáskrémet. Végül beleöntjük a pálinkát.
  5. A tésztát 4 részre vágjuk, az alsó lapot megöntözzük a sziruppal, megkenjük a lekvárral, befedjük a krém ¼ részével, ráhelyezzük a következő réteget. Így járunk el, amíg a tetejét rá nem rakjuk. Utána megöntözzük a maradék sziruppal, bekenjük a maradék krémmel és megszórjuk a grillázzsal, amit miután megszáradt, robotgépben összeaprítunk. A meggyszemekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1479
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apukám születsénapjára készítettem. Nagy sikert aratott :)

Hozzávalók

A genovai piskótához:

A töltelékhez

A sziruphoz

A grillázshoz

A vajkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?