r
Nosalty Logó

Frankföldi sertéslapocka

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Frankföldi sertéslapocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
sörös
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    1608 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    241 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 982 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10926.6 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    388 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    3169 mg
  • Nátrium
    6431 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1232 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    1050 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    963 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11827 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 3932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, éles késsel sűrűn egymás mellett párhuzamosan, egyszer hosszában, egyszer széltében bevágjuk nem túl mélyen a bőrt.
  2. A köményt egy mozsárba tesszük, és elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a borst, majorannát, szerecsendiót, 1 gerezd fokhagymát, és sűrű pasztává dolgozzuk. A húst (bőr kivétele nélkül) jól bedörzsöljük a fűszeres pasztával, jól zárodó edénybe tesszük, és éjszakára a hűtőben hagyjuk pácolodni.
  3. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. A zellert és a répákat megpucoljuk, mossuk, majd durva kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, és mindegyikbe 2-2 szegfűszeget szúrunk.
  4. A húst egy tepsibe rakjuk, a felaprított zöldségeket, a hagymát, 1 gerezd fokhagymát, a rozmaringot és a babérlevelet köré szórjuk. Felöntjük egy kis levessel, és a sütő legalsó sínjére toljuk.
  5. 15 perc múlva a sütőt 150 fokra állítjuk, és további 180 percig sütjük. Mikor látjuk hogy a lé elpárolgott és a szaft barnul, öntsünk hozzá ismét forró levest, de minden alkalommal csak keveset. Közben locsolgassuk a húst a sült szafttal.
  6. A húst leöntjük a sör felével, további 15 percig sütjük, majd ráöntjük a maradék sört és további 30 percig sütjük.
  7. A sütési idő leteltével a húst alufóliába csomagoljuk, és 10 percet pihentetjük.
  8. A sült szaftot a zöldségekkel és egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük, a zöldségekből valamennyit átpasszírozunk a szitán és főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. Sóval, borssal ízesítjük.
  9. A húst egy éles kés segítségével levágjuk a csontról, majd szeletekre vágjuk, és a szafttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 115
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 17189
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi bajor specialitás Bamberg környékéről. Ha a bőr nem elég ropogós, 5-10 peccel a sütési idő lejárta előtt bekapcsolhatjuk a grillt is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek