Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia krémes 3. - kávés tetővel recept

hozzászólások (5)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

összesen: 1025 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 7 adag *

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

összesen: 7174 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tejszínhabhoz

A cukormázhoz

összesen: 224 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Alízke
Alízke / Alízke Thu, 2015-01-22 14:46

Kedves Évi!

Elkészítettem a receptedet és issssteni lett! :)
Olyat kerestem, ami a leginkább hasonlít a békebeli Horváth Ilona-féle krémes ízéhez, amit még a nagymamám csinált nekem.
Gratula nekünk! :)

kitchengourmet
kitchengourmet Sun, 2012-04-08 10:16

Nagyon jó recept, mivel se puding se semmilyen más mesterséges anyag nem kell a krémbe! A tejszínhab is megáll magától, habfixáló nélkül. A liszt helyett én keményítőt használtam, illetve összesen 30 dkg cukor került a krémbe és így is elég édes lett. A leveles tészta helyett pedig hájast használtam. Köszönöm a receptet, még sokszor el fogom készíteni, mert nagyon jó lett.

panna1215
panna1215 Fri, 2011-09-23 21:43

Kedves Évi!

Ma keresgéltem a receptek között mivel a kisfiamnak holnap tartjuk a szülinapját és sok barátunk szereti a franciakrémest.Nagyon sok krémest csináltam már de ez igazán finomra sikeredet.Ezentúl maradok a Te receptednél.Remélem holnap a vendégeim is ezen a véleményen lesznek.Köszönöm mégegyszer.
Üdv.Anita

Évi2010
Évi2010 / Évi2010 Mon, 2011-04-25 16:46

Sajnálom, hogy csak húsvét után tudok neked válaszolni :-(
1 csomag leveles tészta kell hozzá, ami 500 g, ezt teljesen hagyom kiengedem.
Csak habfixáló jó hozzá, zselatin sajnos nem a habba.
Pont ez az eljárás nem rizikós. Ha hagyod teljesen megszilárdulni a sárga krémet a hűtőben, utána már egyszerűen ki tudod borítani, úgy hogy a tepsi tetejére rárakod az egyik már megsült leveles tésztát és gyorsan megfordítod, ekkora a leveles tészta alulra kerül, a krém pedig felülre.
Szerintem, ha az egyik lapot a tepsibe rakjuk, akkor azt nagyon eláztatja a krém, meg akkor is kell egy a tetejére
Üdv
Remélem azért elkészíted, hogy a húsvét már elmúlt.

Boribon
Boribon / Boribon Sat, 2011-04-09 02:48

Kedves Evi, ez valami mennyei lehet! Husvetra el szeretnem kesziteni, vegre egy kremes recept, ami nem pudingos es nem Hulalas! Par kerdesem lenne: hany gramm leveles teszta kell hozza? Habfixalot nem tudok szerezni, szerinted zselatint tehetek helyette? A krem megforditasa kicsit rizikos manovernek tunik, ez miert fontos? Nem lehet az egyik lapot a tepsibe tenni es arra a kremet? Vagy akkor elaztatna a krem a tesztat, azert csinalod igy? Koszi elore is a valaszokat!

1025
leveles tészta 1 csomag
tojás 12 db
cukor 15 dkg
finomliszt 7.5 dkg
zselatin 3 dkg
tej 7.5 dl
vaníliás cukor 2 dkg
cukor 22.5 dkg
habtejszín 6 dl
habfixáló 2 csomag
porcukor 1 ek
cukor 30 dkg
víz 1 dl
ecet 2 csepp
feketekávé 1.25 ml