Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fraisier torta recept

hozzászólások (27)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A vajkrémhez

A cukrász krémhez

Az összeállításhoz

összesen: 501 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

A tésztához

A vajkrémhez

A cukrász krémhez

Az összeállításhoz

összesen: 4018 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A vajkrémhez

A cukrász krémhez

Az összeállításhoz

összesen: 252 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lovasfej
Lovasfej Wed, 2016-06-29 15:33

Végre az idei eperszezonban nem felejtettem el megsütni ezt a tortát. Nem mondom, pepecses, de abszolút megérte a fáradságot. Az egész családnak nagyon ízlett, gyönyörű szép is lett, a két másik tortából alig fogyott, ebből pedig már egy morzsa sem volt :)
Legközelebb a cukrász krémet azt hiszem gőz fölött fogom melegíteni, vagy maximum kis lángon, mert nagyon hamar összekapta az alját. Meg is ijedtem, hogy kezdhetem újra a csomók miatt, de szerencsére a turmixgép megoldotta a kérdést, bár lehet, ez eretnekségnek számít.
Köszön a remek receptet :) Jövőre is biztosan előveszem a szezonban.

Kitty_83
KittyManó / Kitty_83 Sun, 2016-05-22 14:00

Kedves ízHUSZÁR!
Ha jól értelmezem, akkor a fent megadott mennyiség alapján a képen látható torta 23 cm-es kapcsos tortaformában készült? Tehát ha nekem ekkora a formám, akkor semmin nem kell változtatnom, ugye?
Alma

kiki9
kiki9 Sun, 2016-05-22 03:36

Kedves ízHUSZÁR,

A leírásod szerint a cukrászkrémhez kell 25g vaj, de azt már nem írtad le, hogy mit csináljunk a 25 g vajjal ...mikor adjuk a krémhez ...? hova kenjük...? Tartunk egy kis szünetet és eszunk egy szelet vajaskenyeret...?

szabomokus
szabomokus Fri, 2015-08-28 17:45

Sziasztok! Megprobálkoztam én is a tortával, és bár ízre fantasztikus lett a krém nem állt össze valamiért, pedig mindent a recept szerint csináltam:( valami ötlet hol ronthattam el? Köszi:)

halmigabi
halmigabi Wed, 2015-04-22 15:45

Nagyon szeretném elkészíteni ezt a tortát, de időhiány miatt a krémet egy nappal előre megcsinálnám, majd összeállítás után kapna a hűtőben még egy éjszakát a már kész torta. Így is működhet a dolog?

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Wed, 2015-04-22 17:25

Kedves Gabi,

Én attól félek, hogy ha áll a hűtőben a krém, akkor utána nem fogod tudni szépen beletölteni a formába az összeállításnál. Szerintem inkább a tortalapokat süsd le előre és a krémet csak aznap, bár tény, hogy az utóbbi a melósabb.

ízHUSZÁR

mese habbal
mese habbal Thu, 2014-05-29 19:30

Kedves ízHUSZÁR!

Nekem 26-27 cm-es a tortaformam. Milyen aranyokat ajanlanal hozza? Mit es mennyivel noveljem? Szep napot.

Adri

Andzia
Andzia Wed, 2014-05-28 22:10

OMG! Megcsináltam, és bár kicsit macerás volt, és a tésztája nekem már 7 perc alatt megsült légkeverésesen, ugyanúgy néz ki az enyém is, mint a képen, és 3 óra, 10perc várakozás után (nem bírtuk tovább) csodálatosan összeállt, gyönyörű lett, és isteni finom. Én vanília rúd helyett vaníliás cukrot tettem a tejbe, meg egy kis vanília aromát, kicsit aggódtam is hogy édes lett, de eszméletlen finom. Csak ajánlani tudom, köszi a feltöltést!!! <3

sziszu
sziszu Wed, 2014-05-28 20:53

Ilyen jó és pontos receptet pasitól!!!! Feltétlen kipróbálom.

zsofifa
zsofifa / zsofifa Wed, 2014-05-28 11:32

Ez a receptleírás felhívás keringőre, ki kell próbálni. :-) Mekkora tortaformában sütötted?

Kárai Dávid
Dávid / Kárai Dávid Wed, 2014-05-28 13:41

Én két kicsit csináltam, de a 23 cm-es tortaformára alakítottam a receptet! Sok sikert hozzá és majd írd meg hogy sikerült! :)

ízHUSZÁR

501
finomliszt 75 g
tojás 3 db
cukor 75 g
porcukor 25 g
cukor 65 g
víz 1.5 ek
tojásfehérje 40 g
tojássárgája 3 db
cukor 120 g
víz 50 ml
vaj 180 g
vanília 0.5 db
tej 250 ml
cukor 60 g
kukoricakeményítő 25 g
tojássárgája 3 db
vaj 25 g
eper 30 dkg