r
Nosalty Logó

Fougasse Glaser konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Glaser
Fougasse Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
kenyérsütő
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 1732 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sóval egy keverőtálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Az élesztőt krémesre keverjük kb. 4 ek vízzel. Az élesztős masszát a maradék vízzel és az olajjal a mélyedésbe öntjük, és lágy tésztává dagasztjuk. Lisztezett felületen kb. 8-10 percig gyúrjuk, míg a tészta egyenletes és rugalmas lesz.
  2. A tésztát egy kiolajozott tálba tesszük, lefedjük egy enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni, míg a tészta duplájára nem nő.
  3. Borítsuk a tésztát enyhén lisztezett munkalapra, és dögönyözzük át, majd osszuk 2 egyforma részre.
  4. Az egyik cipót nyújtsuk kb. 28x15 cm-es téglalappá. Éles késsel négyszer átlósan vágjuk be majdnem a széléig. Húzogassuk szét a tésztát, hogy egy létrára hasonlítson.
  5. A másik cipót formázzuk egy kb. 25 cm hosszú ovális lepénnyé. Éles késsel vágjunk bele oldalanként 3-3 átlós hasítékot, és húzzuk szét, hogy szétnyíljanak.
  6. Helyezzük a két kenyeret egy sütőpapírral bélelt tepsibe, fedjük le enyhén megolajozott fóliával, és meleg helyen hagyjuk kb. 30-45 percig kelni.
  7. A két lepényt kenjük meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg a fűszerekkel. Toljuk be a 220 fokra előmelegített sütőbe és süssük kb. 25 percig, míg megpirulnak.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 719
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fougasse egy rácsozatos lepény Dél-Franciaországból. Készíthetjük simán, vagy gyúrhatunk a tésztához tetszés szerint szeletekre vágott aszalt paradicsomot, morzsolt Roquefortot, 4-be vágott magnélküli fekete olajbogyót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?