Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fougasse Évi nénitől recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 533 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 9 adag *

A tésztához

A tetejére

összesen: 4796 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tetejére

összesen: 227 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-02-08 19:06

nagyon is fini. Úgy elfogyott, pedig csináltam egy csomót. Próbáld, ki, mert igazán nem sok munka van vele. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-02-13 09:27

Kedves Évi néni!

Szerintem fantasztikus, a férjem is dicsérte, a lány is,...nagyon jó helyen, olívaolajban eltett aszalt paradicsomot tudtam szerezni,...egyszóval káprázatos.:-)
A fiamnak egy gondja volt csak, ezzel a férjem is egyet értett,ezért azóta a második adag elkészítésénél, össze nyámnyogtam nekik előre!!!, hogy ne lássák egyben, mi van rajta, csak az íze érezhető...("figyeljék a kezem, mert csalok! " ), című előadás volt, a csodás olívabogyóval.:-)

A fiam szerint : minek az az érdekes ízű micsoda, az az olajos gömb rajta...nem jó az íze..:-(( Na és ha az apja is egyet ért, akkor vége az újdonságnak...:-(
Nyámnyogásom ( nagyon finomra aprítva, de nem turmixolva!) után, mással kissé összekeverve, ami amúgy is lenne rajta, már semmi gondja nincs a dologgal,a férjemnek se!!! , és így már szerintük nagyon is finom, máskor és bármikor jöhet!!
A lánnyal egymásra néztünk, kacsintás, nevetés, és kész! :-)
Köszönjük!

Éva-Anyóca

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-02-13 17:43

Szia Évi!

Szerintem az a lényeg, hogy ízlett nekik. Én nagyon megszerettem ezt a kis levélkét. Végül is úgy is műköghet, mint egy pizza, csak látványosabb. Üdv: Évi néni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-02-14 10:52

Igen, igaz, és finom, másként finom, de finom!!

Én soha nem szerettem annyira azt mondani valamire akár fűszer, akár bármilyen alapanyag, hogy én azt köszi nem, zsigerből fúj!! :-))
Mert mire is mondom???
Ami egészséges és finom, és a mediterrán országokban, hogy is élnek szuper mód nők, férfiak, és mennyi az idős ember ott míg nálunk, sajna kevés, de már a középkorosztály is,...szóval meg kell szokni azt, ami máshol annyira fini, ez a csodás olívabogyó.
Nem fogok hazudni, amikor kinn nyaraltam még húsz évesen, nem ugrottam tőle azonnal bele a tengerbe, boldogságos úszásba kezdve, hogy mennyire finom, de nem volt rossz, valami más, amit addig ettem, ehettem,...aztán még aznap ettem, és másnap is, ... és azóta görög olívabogyó függő lettem,...már amikor van rá mód és lehetőség megvenni.
Olasz is nagyon finom.:-)

A fiam és a férjem pld. a lányom és én általam szeretett kígyóuborkát, amit vékonyan felszeletelek, és most jelenleg a szendvicsébe teszek a lánynak, miközben én csak úgy magában rágcsálok,reggel :-)) - "hát a szagától is kivagyok, nehogy tegyél bele! meg nem eszem,brr..."- mondja a fiam......:-( Férjemnek csak tettem ma a szendvicsébe, és megette, és túl is élte, jelentem.:-)
A gyereknek már az borzalta a kedélyét, hogy véletlenül azzal a késsel hozzáértem,azaz ráfektettem a szendvicsére, amivel az ubit vágtam,....azt hittem, a saját szendvicsét fogja kivágni, egyenest a kukába,...de nem tette meg, ( azt próbálta volna meg..) , csak morgott.
Nemrég küldött sms-t,a suliból, kajaszünet volt, túlélte a szendvics evését!!! :-))

Hát ilyen napok vannak itt,...nem vagyunk egyformák, egy családon belül sem, tényleg nem..:-)

Éva-Anyóca

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-07 11:28

Te figyi, rossz linkre kattintasz gyakran; akkor nem kapjuk meg az ertesitest a valaszodrol...pedig jooooooook!!!! Puszi, Torma :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-02-07 14:46

A baj az, hogy a Firefox, amit használok böngészőként, mindent külön engedélyeztet, és aha korán kezdek el írni, eltűnik. A Google Chrome meg annyira lassú, hogy inkább mellőzöm, pedig ott nem történik ilyen hiba. Azért szerencsére megtaláljuk egymást. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2013-02-07 10:54

Köszönöm szépen. Rájöttem, nem érdemes zsúfolni, mert akkor összenő. Nagy sikere volt. Üdv: Évi néni

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-07 11:31

Most nekem is masodszor rosszul mukodott a link...csak azert irom, mert nem jo elkerulni egymas uzeneteit! Nehe csak kellemes, de legtobbszor fontos is, amit irunk egymasnak! T:)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-02-07 02:44

Gyonyoru lett É !!! En imadtam az izet, de mutatos is! Nemigen sutok feher lisztbol kenyeret, de ha fogok, akkor csak ilyet fogok! Gyonyoruek lettek a "vonalai" is! T:)

533
tönkölybúza liszt 40 dkg
finomliszt 45 dkg
víz 6.5 dl
méz 1 ek
élesztő 5 dkg
napraforgó olaj 3 ek
1 ek
szárított paradicsom 20 dkg
bacon 20 dkg
olajbogyó 10 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint